Hunden räddade Ryan, 8, ur floden

NYHETER

Labradoren Zion grep in när räddningsmanskapet misslyckades

1 av 2 | Foto: ZION KASTADE SIG I VATTNET Ryan Rambo, 8, har labradoren Zion att tacka för sitt liv. När hunden och hans matte Chelsea Bennett, 13, fick syn på Ryan i floden rusade Zion i vattnet och drog upp honom.

LOS ANGELES

Räddningsmanskapet misslyckades i försöken att få upp lille Ryan Rambo ur den virvlande floden.

Då grep labradoren Zion in.

Han kastade sig ut i strömmarna och räddade livet på den 8-årige pojken.

Tvååriga labradoren Zion är tveklöst veckans stora hjälte i Colorado. Utan honom hade Ryan Rambo från Glenwood Springs inte varit vid liv idag.

- Jag trodde jag skulle drunkna. Precis då kom han, säger pojken till tidningen Rocky Mountain News och klappar sin frälsare.

Det var i söndags åttaåringen kastades ur sin uppblåsbara kajak på Fork River. Han drogs ner i de vilda vårströmmarna och försvann, till sina föräldrars fasa, nedströms. Räddningspersonal tillkallades blixtsnabbt, men man kunde inget göra.

Det kunde däremot Zion.

Han var ute på promenad med sin matte, 13-åriga Chelsea Bennett, längs flodbanken och förstod omedelbart att pojken som kom tumlande i vågorna var i fara. Så han kastade sig ut i vattnet och räddade Ryan.

- Jag fick grepp om nacken och så drog han mig i land, berättar åttaåringen.

Ryans mamma, Deana Rambo, är lycklig, men konfunderad.

- Vi flydde från översvämningarna i Louisiana efter Katrina. Så kommer vi hit och min son är på väg att drunkna här i stället...

Per Bjurman