Daniel, 17, dog av sin piercing

Ringen i läppen misstänks ha orsakat blodförgiftning

Två veckor efter att Daniel Hindle, 17, hade fått sin piercing i läppen var han död. Hans mamma är övertygad om att det var hålet i läppen som dödade hennes son.

Det var i oktober 2002 som Daniel Hindle och hans flickvän Naomi Storey, 21, gick till piercingstudion "Body Poppers" i Sheffield, England.

Daniel valde en ring i läppen, Naomi ett smycke i ögonbrynet, skriver nättidningen Timesonline.

Började hallucinera

Två veckor senare fick Daniel hög feber och efter ett par dagar började han hallucinera. Daniel kördes i ambulans till sjukhuset. Där upptäcktes det att han hade drabbats av en allvarlig blodförgiftning. Daniels liv gick inte att rädda.

– Han var så stolt över sin piercing, han tyckte det såg tufft ut, sa hans mamma när förundersökningen kring sonens död inleddes i går.

Daniel led av en hjärtsjukdom från födseln och till en början trodde hans mamma att det var hjärtat som orsakat hans död. Men undersökningen visade alltså att det var den allvarligaste formen av blodförgiftning som drabbat honom. Mamma är säker på att det var ringen i läppen som dödade sonen.

Läkte aldrig ordentligt

Även Daniels flickvän Naomi fick problem med sin piercing i ögonbrynet:

– Det blödde och jag fick huvudvärk. Det läkte aldrig ordentligt.

Enligt Naomi var hygienen inne på piercingstudion under all kritik, något som kvinnan som gjorde utsmyckningarna på Daniel och Naomi förnekar.

Men hon erkände att hon inte har någon formell utbildning, utan bara gått som lärling hos en kollega.

Utredningen kring Daniel Hindles död fortsätter.

Johanna Melén