Dags att rulla panamahatt igen?

NYHETER

Panamahatten - ett måste för den som vill rulla hatt med stil. Och meningen tål att upprepas. Här är en hatt som stundtals skimrar i det fördolda.

Foto: Panamahatten hela dan. Foto: Pressens Bild

Vem skulle inte vilja ha en hatt så formbar att man kan rulla ihop den i en liten trälåda? Panamahatten Borsalinon är just en sådan hatt. Och den ligger inte bara bra i lådan, den kostar uppåt fem tusenlappar och är snygg som få när den sitter på.

I DN Söndag (25/6-06) spår Anna-Stina Lindén Ivarsson panamahattens nya framfart i modesfären. I framkant har den dock alltid legat, mest uppskattad av stora män som Truman Capote och Tom Wolfe.

Allting upprepar sig

Men visst är det skönt att panamahatten plockas upp ur den enorma stilgrytan med jämna mellanrum? Även om vissa tvingas upprepa sig. Ta Lotta Götrich, på Götrich skrädderifirma i Stockholm, som fick uttala sig om saken i Dagens Industri för sex år sedan: "Numera har ju alla pojkar keps. Det är en bra grund för att bära hatt". Och så nu då, i DN Söndag: "Vi ser en positiv utveckling hos ungdomar. Många har haft keps och mössa och vant sig vid att bära huvudbonader".

Åren har gått. Det som tidigare var annorlunda är numera normalt. Kepsen har blivit hatt. Allting går i cykler, vi som skriver upprepar oss, alla som pratar och tycker ekar gamla citat. Det är bara panamahatten som består, trots våra otroheter med andra stilmåsten.

Ida Lithell

Allt om Stockholm

Panamahattens ursprung

Här hittar du hattar som håller