Här är Reinfeldts hemliga regering

NYHETER

De kan styra Sverige efter valet

Här är din regering, Fredrik Reinfeldt. Elva kvinnor och lika många män. De har en sak gemensamt. De suktar efter makt.

Foto: Statsminister Fredrik Reinfeldt (m), 40 Självskriven som ledare för det största partiet. Målmedveten. Utpräglad maktpolitiker. Saknar regeringserfarenhet.

I dag möts de fyra borgerliga partierna till Sveriges första partikonvent. Under två dagar ska 280 personer göra allt för att övertyga väljarna om alliansens enighet och beslutsamhet att vinna höstens val.

Men under ytan pågår ränksmiderierna. Fp-ledaren Lars Leijonborg föreslog i går att de fyra partierna skulle gå till val med gemensam valsedel ”Allians för Sverige”.

Huggsexan är igång

Det blev kalla handen. På listan skulle kandidaterna nämligen fördelas efter 2002 års valresultat. Det hade gynnat Leijonborgs eget parti, men varit desto sämre för moderaterna.

Samtidigt pågår en huggsexa om de attraktivaste uppdragen efter valet. För den som vill få chansen gäller det att positionera sig i tid. Om borgarna vinner valet tvingas statsministern Fredrik Reinfeldt alltså ta hand om många heta potatisar.

Här kommer några tips. En del trotjänare, exempelvis Mikael Odenberg (m) och Karin Pilsäter (fp), har fått stryka på foten till förmån för mer okända namn.

Irene Beertema, Lena Mellin