Blixten pressade in biltaket

NYHETER

Magnus trodde han satt säkert

Magnus Björk, 34, trodde att han satt säkert i bilen när det åskade.

Men då slog blixten till.

Foto: Klarade sig. Magnus Björk var i lastbilens lastutrymme när blixten slog ned i förarhytten. – Jag tänker på hur det kunde ha gått om vi suttit kvar, säger han.

Borlänge drabbades i fredags av ett kort men intensivt regn- och åskoväder. En av de drabbade, Magnus Björk, var i färd med att leverera bröd tillsammans med en kollega när första åskan small. Andra smällen slog rakt ner i lastbilen.

- Vi var i själva skåpet på lastbilen där vi har alla varor. Då small det. Vi blev så rädda att vi satte oss ner på knäna, säger Magnus Björk.

30 hål i taket

Lamporna inne i lastbilen började blinka. Och väl tillbaka på förarplats märkte de att takluckan läckte och att det var blött i hela bilen. Magnus klättrade då upp på taket för att kolla.

- Där såg jag ett 30-tal småhål. Taket var intryckt och lacken hade försvunnit på vissa ställen. Då fattade jag att åskan hade slagit ner i taket, säger han.

Bara fem minuter före satt Magnus på förarplats.

- Man har ju lärt sig att man är säker i en bil när det åskar, men tydligen får man vara försiktig även där. Jag tänker på hur det kunde ha gått om vi suttit kvar, säger han.

Hanna Rydén