Fyrabarnsmamma våldtog sina barn

NYHETER

Tio dömda för övergrepp i fransk pedofilhärva

De fyra franska barnen våldtogs av sin egen mamma, sin far – och åtta av deras bekanta.

Nu har tio personer dömts till långa fängelsestraff för våldtäkt och övergrepp.

Familjen, som bor i den nordfranska samhället Outreau, hade länge haft kontakt med socialen, men det var inte förrän de fyra sönerna placerades i fosterhem som historien kom fram.

Sönerna började berätta hur de hade haft det hemma och hur deras föräldrar - under fem års tid - utnyttjat dem sexuellt, våldtagit och torterat dem.

Hade sexorgier

När föräldrarna häktades hittade polisen över 160 porrfilmer i lägenheten och flera sadomasochistiska föremål.

Snart svällde historien och det visade sig att flera andra vuxna - däribland en präst, en taxichaufför och en domstolsanställd och hans fru - också hade utnyttjat barnen.

Snart berättade fler barn att de hade blivit utnyttjade och att föräldraparet brukade anordna sexorgier i sin lägenhet.

Barnen talade om resor till en gård i Belgien, där de ska ha tvingats delta i porrfilmer, men anklagelserna har aldrig kunnat bekräftas.

Mordanklagelse

I januari 2002 hävdade en av de anklagade att pappan till de fyra pojkarna dödat en liten belgisk flicka. Mamman till de fyra pojkarna bekräftade, hon visste till och med vad flickan hetat och hur hennes kropp varit insvept när hon begravdes bland områdets odlingslotter.

Efter att polisen inte hade hittat någon kropp drog mannen tillbaka sina anklagelser.

15 års fängelse

Rättegången mot pedofilnätverket har skakat hela frankrikes rättsystem.

Efter två månaders rättegång dömde domstolen i den nordfranska staden Saint-Omer den 37-åriga fyrabarnsmamman Myriam till 15 års fängelse för våldtäkt på sina egna barn. Hennes man och ett annat par, som varit deras grannar, dömdes också till långa fängelsestraff. Alla fyra har medgivit att de våldtagit de fyra barnen.

Präst en av de dömda

Domstolen dömde också prästen samt en annan man för våldtäkt, samtidigt som fyra andra personer dömdes som skyldiga till övergrepp, men inte våldtäkt, på barn. Alla sex har nekat till brott.

Rättegången omfattade också sju andra personer, men de frikändes helt.

18 barn, som var mellan tre och tolv år vid tiden för övergreppen, vittnade vid rättegången.

Oväntat domresultat

Att det blev fällande domar mot de två paren var väntat, eftersom de hade erkänt brotten. Men Myriam hade ursprungligen pekat ut 13 personer som delaktiga i pedofilnätverket. Mitt under den pågående rättegången i maj tog hon dock tillbaka sina anklagelser. Därför var de fällande domarna mot de övriga sex personerna oväntade, skriver TT-Reuters.

Anna-Maria Carnhede, TT-Reuters