16 kvinnor talar ut om sexuella trakasserier från Trump

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

De kvinnor som tidigare anklagat USA:s president Donald Trump för att ha trakasserat dem sexuellt, kommer att hålla en presskonferens på måndagen.

Enligt CBS kommer de att kräva att presidenten utreds för ovan nämnda brott.

Foto: Kevin Lamarque / X00157
FN-ambassadören Nikki Haley tycker att de kvinnor som berättat om Trumps sexuella trakasserier är modiga.

Det är filmbolaget Brave New Films som ligger bakom filmen ”16 kvinnor om Trump”. Och det är med anledningen av den som en presskonferens kommer att hållas, sent på måndagseftermiddagen svensk tid.

Trump har vid flera tidigare tillfällen kritiserats av offentliga personer, på grund av de anklagelser som vid upprepade tillfällen riktats mot honom.

Bland annat har presidentkandidaten Bernie Sanders talat öppet om vad han tycker om Trumps kvinnosyn efter att presidentens mycket kontroversiella uttalande ”grab them by the pussy”, läckte ut 2016.

Nikki Haley: ”Bra att de ställer upp”

Republikanen och FN-ambassadören Nikki Haley har kommenterat filmen med de 16 kvinnorna. Hon tycker att de är modiga och att det är bra att de ställer upp och berättar om sina upplevelser.

– Jag tror att det kommer att bringa förståelse för kvinnornas situation. Inte bara inom politiken utan även i andra branscher, sa hon under en intervju med CBS.

Under presskonferensen som kommer att hållas under måndagen, kommer kvinnorna att kräva att kongressen utreder USA:s presidents beteende. Det framgår av ett pressmeddelande som CBS har lagt ut på Twitter.

”Kvinnorna kommer att dela med sig av sina historier om hur president Trump har tafsat, tvingat sig till kyssar och förnedrat kvinnor”.

Filmen ”16 kvinnor om Trump” publicerades på Youtube redan i november. Och presskonferensen kommer att vara det första tillfället där alla kvinnorna samlas tillsammans för att tala ut och kräva en utredning från den amerikanska kongressen.

ARTIKELN HANDLAR OM