Silje såg hur kattungen slungades ut från en bil

Av: Miriam Bratt

Publicerad:

När Silje såg hur en bilförare plötsligt slängde ut något från sitt fordon kunde hon knappt tro sina ögon – det var nämligen en kattunge. Nu har hon adopterat den söta lilla krabaten och döpt honom till Mikke, som norska TV2 var först att skriva om.

– Mikke mår bra nu, han äter och sover mycket, skriver Silje i ett meddelande till Aftonbladet.

1 av 3 | Foto: Privat
Silje har döpt katten till Mikke.

Häromdagen var Silje Rosseland 25, med om en dramatisk händelse – hon bevittnades hur en kattunge slängdes ut ur bilen.

Det var vid den norska vägen Rekeland i Rogaland som Silje bevittnade hur bilen stannade och hur föraren sedan kastade ut något.

– Jag såg något litet, svart och hårigt. Och jag trodde att det kanske var ett djur. Men självklart hoppades jag att det inte var så, säger Rosseland till TV2.

Våldsamt jamande vid vägkanten

Snabbt insåg Silje att det var något som inte stämde så hon körde själv till platsen där bilen hade stannat för att se vad som hade slängts ut.

– Vi var tvungna att vända om för att dubbelkolla vad som hade slängtes ut. Jag hoppades att det jag tyckte jag såg var ett missförstånd, men det var en liten svart kattunge. Den låg bara i diket och skrek. Den var väldigt rädd, kall och våt, säger Silje till den norska tv-kanalen.

Foto: Privat

Silje tog direkt in den våldsamt jamande kattungen i sin egen bil och gav den mat så snabbt hon kunde.

Silje beskriver att katten var avmagrad och att hon tycker att det är helt hjärtskärande att någon tagit beslutet att kasta ut en kattunge ut bilen för att sedan lämna den så.

Ny medlem i familjen Rosseland

Därför fanns det heller inga tvivel hos familjen Rosseland – katten är nu en fullvärdig medlem av familjen och har fått namnet Mikke.

– Mikke mår bra nu, han äter och sover mycket. Han är mycket förtjust i människor och följer efter en överallt i lägenheten, skriver Silje i ett meddelande till Aftonbladet.

Silje skulle egentligen vilja anmäla ärendet till polisen, men berättar att det kan bli svårt eftersom hon inte såg personen eller tog bilens registreringsnummer.

– Jag tycker att det är helt oacceptabelt och människor bör straffas för sådana åtgärder, säger hon till TV2.

Publicerad: