Åkessons svärmor om bråken: Jimmie smet ut när han såg mig

SD-ledaren flydde från Margareta Gunsdotter

avAnna Hansson, Jenny Rydberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Jimmie Åkesson mörkade sexuella trakasserier inom Sverigedemokraterna och flydde när han sprang på sin svärmor Margareta Gunsdotter sist.

Det hävdar Margareta Gunsdotter i en intervju med Filip och Fredrik på Kanal 5.

– Jag skiter i vad Jimmie tycker om mig. Han är ingen viktig person för mig, säger hon.

Jimmie Åkessons fästmö Louise Erixon säger, i ett meddelande som har framförts av Sverigedemokraterna, att det som sägs i intervjun inte stämmer.

1 av 2 | Foto: Kanal 5
Margareta Gunsdotter i ”Breaking News” på Kanal 5.

På tisdagen gästade Margareta Gunsdotter, svärmor till Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson, Breaking News med Filip och Fredrik på Kanal 5.

Det var hårda ord när hon fick frågor om bråken mellan svärmor och svärson – som enligt henne splittrar hela familjen.

– Jimmie är en person som vill ha människor omkring sig som hyllar honom och jag har aldrig varit hejaklackspersonen, säger hon om deras relation.

Jimmie Åkesson träffade sin sambo Louise Erixon för flera år sedan men trots att mor och dotter kommer bra överens är relationen mellan Margareta Gunsdotter och Jimmie Åkesson nästintill obefintlig.

– Jimmie är en väldigt svår person att få kontakt med och jag har inte lyckats. Han har varit avvisande med kroppsspråk och sitt sätt att bete sig mot sig, säger Margareta Gunsdotter till Filip och Fredrik.

Louise Erixon kommenterar intervjun

I ett meddelande, som har framförts till Aftonbladet av Sverigedemokraterna, säger Louise Erixon att det Margareta Gunsdotter säger i intervjun med Filip och Fredrik inte stämmer:

”Det är tydligt att det blivit ohållbart att fortsätta att möta de återkommande utspelen från en familjemedlem till mig med tystnad.”

”Det är fullständigt omöjligt att värja sig mot en annan persons känslor och upplevelser eftersom det är just känslor och upplevelser. Är det sannolikt att en person som vill en närstående väl och som är mentalt stabil skulle förmedla familjeangelägenheter och internpolitisk kritik i mupp-duon Filip och Fredriks tv-program i kanal 5? Svaret är naturligtvis nej och det finns alltså faktorer i denna tragiska historia som är svåra vilket jag tror att de allra flesta förstår.”

Hävdar att Åkesson mörkade sexuella trakasserier

När Jimmie Åkesson gästade SVT:s Skavlan häromkvällen talade även han om bråken mellan honom och sin svärmor.

– Vi har ingen kontakt och har valt att ha det så. Jag kände mig utskämd av henne, och känner inte att jag vill prata med henne, sa Åkesson under intervjun i Skavlan.

Margareta Gunsdotter hävdar i sin tur att Jimmie Åkesson inte uppskattade att hon kämpade för att få bort en Sverigedemokrat som begått sexuella trakasserier.

– Det var ett våldtäktsförsök som hade ägt rum och Jimmie höll sin partikamrat om ryggen, säger hon i Breaking News.

Margareta Gunsdotter berättar att hon efter många om och men lyckades få bort personen i fråga från att komma in i riksdagen men att han nu sitter som ledamot.

– Det här tystades ned av Jimmie och de andra, säger hon i intervjun.

”Jimmie smet”

Själv säger Margareta Gunsdotter hon en fin kontakt med sin dotter men att Louise Erixon är ledsen över att de inte kan ses som en vanlig familj.

Senast Margareta Gunsdotter och Jimmie Åkesson sprang på varandra var av misstag när Åkesson skulle hämta en släpkärra som Louise Erixon och mamma Margareta Gunsdotter varit ute med i Sölvesborg.

– Jag gick in i huset och väntade på att han skulle komma. När han såg att jag satt i vardagsrummet blev han jätteskärrad och rusade upp på ovanvåningen. Han messade Louise och skällde ut henne för att jag var där, säger hon.

Det gick så långt att Margareta Gunsdotter erbjöd sig att gå ut i trädgården tills Jimmie Åkesson hade lämnat huset, men dottern motsatte sig förslaget.

– Sedan smet Jimmie ut. Det var nästan som att han var rädd för mig, säger Margareta Gunsdotter i Breaking News.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM