Fynd på brottsplatsen kan lösa trippelmordet

avAugust Håkansson

NYHETER

Kort efter trippelmordet på Drottninggatan i Malmö gjorde kriminaltekniker flera intressanta fynd. Ett av dem kan nu leda polisen till de personer som utförde dådet.

Lars Henriksson har arbetat med vapenundersökningar i närmare 30 år. Han var en av de första kriminalteknikerna som kom fram till brottsplatsen efter trippelmordet i Malmö den 18 juni.

– Att man använt ett automatvapen pekar på att man har velat skjuta och skada andra människor på ett uppenbarligen hänsynslöst sätt, säger han.

Vill ha hjälp med tomhylsa

Tre personer dog och tre skadades när de blev beskjutna från en bil utanför internetkaféet Galaxy.

Polisen har tack vare övervakningsfilmer kunnat kartlägga var bilen rörde sig innan och efter dådet.

De har även gjort andra fynd som kan leda dem på rätt spår.

– På brottsplatsen hittade vi en tomhylsa med en viss märkning. Vi vill gärna ha allmänhetens hjälp för att få upplysningar om den här märkningen. Kanske finns det någon som har provskjutit någonstans och hittat sådana här hylsor, till exempel, säger Lars Henriksson.

Däck intressant i utredningen

I utredningen är också ett bildäck intressant för polisen.

– På det däcket finns balansvikter som är limmade och unika. Vi vill gärna ha information från personer som känner igen de här. Har du sett dem tidigare? Vet du vem som har monterat dem? Hör gärna av dig till Efterlyst, säger Lars Henriksson.

Vet du något om tomhylsan eller om hjulet? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se.

1 av 2
Ett bildäck är också intressant i polisutredningen.
ARTIKELN HANDLAR OM