Lindberg gav 5000 kr till flicka på Centralen

Filmbeviset mot polischefen

En väska med sexleksaker.

Och en film där han lämnar över 5 000 kronor till en okänd flicka.

Det är bevisen mot polischefen Göran Lindberg, 63.

Samtidigt kopplas en känd direktör till det hemliga sexnätverket som avslöjades när hallicken dog.

I somras dog den utpekade 60-årige hallicken i ett dramatiskt fall från en balkong i södra Stockholm. Polisen startade en mordutredning – och kunde uppdaga mannens kontaktnät.

I nätverket hade det arrangerades träffar för tillfälliga sexuella förbindelser. Det förekom gruppsex­orgier och sadistiska inslag.

– Det har varit riktigt elakt, flickorna har blivit slagna, de har fått ordentliga smällar, det har varit extremt, flera gubbar har varit på en tjej samtidigt, säger en av Aftonbladets källor.

En känd direktör

I nätverket har polisen enligt TT hittat flera män som köpt sex eller tvingat till sig sex av prostituerade. Åtminstone en av kunderna ska vara mycket känd.

– Det är en direktör, säger en av Aftonbladets källor.

Men såvitt känt har utredarna inte kommit så långt att någon annan har gripits.

Efter 60-åringens död tömde polisens hans mobiltelefon och handdator.

– Det var säkert flera hundra namn och telefonnummer, säger kammaråklagare Jens Nilsson som ledde utredningen om dödsfallet.

Kontaktlistan behövdes inte i mordutredningen utan lämnades vidare till Citypolisens människohandelsgrupp. Där lyckades utredarna identifiera Göran Lindberg, 63, och satte in spaning mot honom.

Fanns i telefonboken

Polischefens enda kända koppling till nätverket är just att hans uppgifter fanns i hallickens telefonbok.

Hela nätverket ska nu benas ut samtidigt som polisens internutredare särskilt kartlägger Göran Lindbergs kontakter.

Bland annat har han helt nyligen fastnat på en film från centralstationen i Stockholm. Där lämnar han över 5 000 kronor till en flicka vid ett hastigt möte, erfar Aftonbladet. Det är oklart om hon har identifierats.

Bland övrig bevisning som tagits i beslag hos Göran Lindberg finns en väska fylld med sexattiraljer, däribland två så kallade bitbollar.

Skulle träffa 14-åring

När Göran Lindberg greps på en mack i Falun i måndags skulle han träffa en 14-årig flicka som han träffat på en populär ungdomssajt.

Han hade minst tre kontakter med henne – gärningar som rubriceras som förberedelse till grov våldtäkt mot barn.

– Det var noggrannt planerat. De skulle träffas men hon drog sig ur i sista stund, säger en källa.

Enligt vissa uppgifter beslagtogs också kondomer och glidmedel från Göran Lindberg vid gripandet.

Detta har hänt

Sommaren 2009. Ett mystiskt dödsfall där en 60-årig man föll ut från en balkong ledde polisen till ett nätverk för sexuella förbindelser. I mannens mobiltelefon hittades flera telefonnummer - bland annat ett som gick till Göran Lindberg.

Säpo och Citypolisens människohandelsgrupp inledde polisutredningen där bland annat Lindberg ingick som misstänkt sexbrottsling. Flera husrannsakningar och beslag gjordes. Bland annat en väska med utmanande kläder och sexattiraljer.

Måndagen den 25 januari greps Göran Lindberg på ett hotell i Falun.

Torsdagen den 28 januari häktades han på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt mot barn.

Fallen som rör förberedelse till grov våldtäkt mot barn är samtliga riktade mot en 14-årig flicka i Dalarna som Lindberg ska ha fått kontakt med via nätet.

Göran Lindberg nekar till alla anklagelser om brott.

Publisert: