Sändningen då allt gick snett

NYHETER

Rapports 16-såndning blev rekordkort.

Tre inslag gick inte igång.

Sedan slutade nyheterna tvärt – innan ankaret Carina Myllynen Bray hann avrunda.

– Man blir oerhört arg, säger hon.

Carina Myllynen Bray hade en besvärlig dag på jobbet.

Nyhetsprogrammets 16-sändning i går började visserligen som den skulle. Vinjetten fungerade och Myllynen Bray presenterade det första inslaget – om snöoväder i Sydsverige.

”Förlorar aldrig hoppet”

Men från det ögonblicket gick det mesta snett. Tittarna hann bara se ett par sekunder av en snötäckt väg innan inslaget bröts och bilden gick tillbaka till studion.

– Man förlorar aldrig hoppet. Det är en kort sändning och det händer att det blir fel. Jag hoppades att nästa inslag skulle fungera, säger Carina Myllynen Bray.

Hon beklagade teknikstrulet för tittarna och gick vidare.
Nästa inslag handlade om Putin-kritikern Michail Chodorkovskij som dömts av en rysk domstol. Det kom inte igång alls.

Sändningen bröts tvärt

Men Myllynen Bray kämpade på. Hon beklagade felen än en gång, och presenterade nyheten om att den sittande presidenten i Elfenbenskusten vägrar lämna sin post. Bilderna från Afrika började rulla. Men det kom inget ljud. Inslaget bröts och plötsligt var Myllynen Bray i bild igen.

Hon försökte fortsätta med att säga "vi ska åtminstone kunna ge er börsresultaten". Men då bröts sändningen tvärt av slutvinjetten.

– Det skulle kommit en skylt med börssiffror. Men det som hände var att vederbörande som skulle trycka ut börskursen tryckte fram slutbilden i stället. Så då släcktes bild och ljud, säger Carina Myllynen Bray.

”En person sköter inslagen”

Sändningen blev rekordkorta 1.56, i stället för planerade 4 minuter.

Mycket gick snett. Vad var det egentligen som hände?

– Vi har mycket vikarier inne så här runt jul. Det är bara en person som sköter inslagen vid de tidiga sändningarna och det krävs stor förkunskap. Tidigare hade vi en bemannad stor studio, men så är det inte längre, säger Carina Myllynen Bray.

När märkte du att allt inte stod rätt till?

– Det var verkligen strul från början till slut. Det var rätt bilder på första inslaget, men det var inte det spikade inslag som var tänkt. Det var klipp utan ljud som skulle gå i en senare sändning.

"Oerhört arg"

Det slutade ganska tvärt?

– Det kändes jobbigast. Man kan be om förlåtelse i slutet om det har varit problem. Nu fick jag aldrig chansen.

Var du arg efteråt?

– Man blir oerhört arg. Även om det är en kortsändning är det mycket adrenalin. Man vill göra bra ifrån sig. Men ingen blev utskälld.

– Jag hoppas att tittarna har överseende med det här och förlåter oss, säger Carina Myllynen Bray.