Nyheter

– Blir kärnvapenkrig mellan USA och Iran

Av: 

William Svärd

NYHETER

Kubas ex-president Fidel Castro i sällsynt tv-framträdande sent i natt

I ett sällsynt tv-framträdande sent på måndagen förutspådde Kubas ex-president Fidel Castro ett kärnvapenkrig mellan USA och Iran.

Kubas expresident Fidel Castro framträdde i kubanska tv-programmet ”Runda bordet” sent i natt. Bland annat spådde han att det kommer att bli ett kärnvapenkrig mellan USA och Iran.
Kubas expresident Fidel Castro framträdde i kubanska tv-programmet ”Runda bordet” sent i natt. Bland annat spådde han att det kommer att bli ett kärnvapenkrig mellan USA och Iran.

Det var en åldrad Fidel Castro som gav sin syn på omvärlden i det kubanska tv-programmet ”Runda bordet” som började efter midnatt svensk tid.

Han talade långsamt med hes röst och stakade sig flera gånger. Det var ändå ett styrkebesked från Castro, som inte gjort ett offentligt framträdande på närmare ett år.

Spådde kärnvapenkrig

I intervjun förutspådde Castro ett framtida kärnvapenkrig mellan USA och Iran, enligt CNN.

Han sade också att det var USA som låg bakom sänkningen av ett Sydkoreanskt örlogsfartyg i mars i år, rapporterar CNN.

En haveriundersökning – med svenskt deltagande – slog i maj fast att det med största sannolikhet var en nordkoreansk torped som sänkte krigsfartyget. Enligt Castro ska alltså istället USA ha legat bakom attacken i ett försök att hetsa Nord- och Sydkorea mot varandra – som formellt aldrig slutit fred sedan Koreakriget på 1950-talet.

Sällsynt intervju

Fidel Castro har i stort sett hållit sig borta från strålkastarljuset sedan han på grund av sjukdom lämnade över makten till sin bror Raúl 2006. Det var dock först efter valet 2008 som han formellt avgick som president.

Vid 01-tiden på natten svensk tid pågick intervjun fortfarande.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert: