Ung svensk kvinna mördad i Sydafrika

Av: Erik Nises

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi är förkrossade”

Kapstaden i Sydafrika.
Foto: Andreas Tusche/Wikipedia
Kapstaden i Sydafrika.

En svensk kvinna kidnappades och mördades i Kapstaden i går kväll.

Hon var i Sydafrika på smekmånad med sin make när bilkaparna slog till.

– Vi är förkrossade av denna tragedi, säger en talesperson för turismmyndigheter i Kapstaden, till nyhetsbyrån Sapa.

Bilkaparna stoppade den bil som det nygifta paret färdades i omkring klockan 23.00 i går kväll i närheten av flygplatsen i Kapstaden.

Enligt uppgift till nyhetsbyrån Sapa hade den 28-åriga kvinnan som är från Sverige och hennes 31-årige brittiske make varit på middag och färdades i en mindre buss med chaufför.

Två beväpnade män tvingade ut föraren och körde i väg med paret.

Mannen släpptes

Omkring midnatt släpptes den 31-årige mannen av i kåkstaden Khayelitsha. Där ska han enligt polismyndigheter i Sydafrika lyckats stoppa en bilist och fick hjälp att ta sig till en närliggande polisstation.

Polisen inledde jakten på kaparna i minibussen. Men när de hittade bussen, övergiven i området Lingelethu West, var det försent.

Svenskans kropp återfanns i baksätet på bilen men enligt nyhetsbyrån Sapa har polisen ännu inte fastställt hur hon dödats.

UD bekräftar

Svenska Utrikesdepartementets pressjour bekräftar att kvinnan har svenskt medborgarskap och kommer från Mellansverige.

– Vi vet att en svensk medborgare har hittats död i Sydafrika och att polisen är inkopplade, säger Camilla Åkesson Lind på UD:s presstjänst.

Enligt UD är kvinnans anhöriga i Sverige underrättade.

Fallet är just nu mycket uppmärksammat i sydafrikanska medier och enligt turismmyndigheter i Kapstaden är mordfallet det första där en turist är inblandad sedan fotbolls VM i somras.

Enligt den sydafrikanska nyhetssajten News24.com har den 31-årige mannen släkt i Kapprovinsen. Han och den svenska 28-åringen ska ha gift sig för två veckor sedan och befann sig sedan i torsdags i landet för att fira sin smekmånad.

Publicerad: