”Hon drev mig till det”

NYHETER

Så beskriver OJ Simpson mordet i sin stoppade bok

Erkänner den forne stjärnan i amerikansk fotboll OJ Simpson mordet på exhustrun Nicole Brown och hennes vän Ron Goldman i en bok?

Själv hävdar Simpson att han bara skrivit hur det kunde ha gått till.

Foto: O J Simpson.

Förlaget drog in Simpsons bok efter högljudda protester mot det vulgära i projektet. Då hade 400000 exemplar tryckts och i spåren av bokskandalen fick bokens förläggare Judith Regan sparken från förlaget, Regan Books.

Grälade

Tidskriften Newsweeks Mark Miller uppger nu att han kommit över ett kapitel i boken där Simpson berättar hur mordet gått till – eller kunde ha gått till.

I ett kapitel av boken ”Om jag hade gjort det” berättar han om ett gräl med Nicole Brown den ödesdigra dagen 1994, skriver Mark Miller. Plötsligt faller hon ihop och han finner sig själv stående med en blodig kniv i handen. Hans kläder var nersölade av blod och han såg exhustrun och hennes vän Goldman ligga döda.

Mark Miller betonar att Simpsons berättelser ser ut som en bekännelse, att den påminner om bevisningen i målet och liknar den beskrivning som Los Angeles-polisen gjort av mordet.

Miller tycker också att Simpson ursäktar sig på samma sätt som kvinnomisshandlare brukar göra – ”hon drev mig till det”.

– Hon tappar balansen och faller, hennes huvud slår i hårt. Goldman intar karateställning – vilket retar Simpson ytterligare, berättar han i boken.

Men Simpson drar sig ändå undan, hävdar han.

– Sen gick något fruktansvärt fel. Jag vet vad som hände men kan inte berätta exakt hur.

”Hypotetisk berättelse”

Simpson har kommenterat att det han skrivit inte ska uppfattas som sanningen. Det var frågan om en hypotetisk berättelse om vad som kunde ha hänt.

Simpson friades i en rättegång 1995, ett år efter mordet, men dömdes senare till skadestånd i ett civilmål, som väckts av anhöriga till Nicole Brown.

O J Simpson – en amerikansk superhjälte

Tidigare artiklar

TT