Mamma slängde barnen i vattnet - döms för överfall

NYHETER

Trodde hon skickade sönerna till gud

Icke skyldig till mord.

Det blev domslutet mot en mamma som kastat sina tre små pojkar i det iskalla vattnet i San Francisco Bay.

En av pojkarna har hittats död, de andra två är försvunna.

Försvarsadvokaten framhöll i sin plädering att kvinnan var intagen på psykiatrisk klinik sex gånger 2004–2005 och att hennes mamma slagit larm hos socialtjänsten om att det fanns risk för att hon skulle skada sina barn. Men socialsekreteraren trodde henne inte, sade advokaten.

Inte skyldig till mord

Den 24-åriga La Shuan Harris riskerar inte dödsstraff eftersom juryn i San Francisco inte fann henne skyldig till mord. Men hon kan få livstids fängelse för ”överfall” på sina söner – sexårige Trayshawn, tvåårige Taronta och Joshua, 16 månader.

Den 19 oktober 2005 kastade hon pojkarna i vattnet i San Franciscos hamn, ett område där turister brukar ströva omkring.

Juryn tillkännagav sitt utslag i den kaliforniska domstolen i tisdags efter sju dagars överläggningar. Juryn ska nu ta ställning till om kvinnan också ska anses vara mentalsjuk.

Lider av schizofreni

I sin bekännelse inspelad på video beskriver kvinnan hur hon fick kämpa för att kunna klä av de två motsträviga äldre pojkarna och kasta dem i vattnet. Den yngste skrattade och trodde att det var en lek.

Enligt advokaten lider La Shuan Harris av schizofreni och är på gränsen till mentalt efterbliven. Hon var övertygad om att hon skickade sina barn till himlen.

Åklagaren Linda Allen hävdade att Harris trodde att Gud uppmanat henne att göra ett människooffer. Eftersom hon valde att döda barnen i stället för sig själv borde hon dömas för mord, ansåg hon.

TT-AFP