10 personer misstänkta för grovt vapenbrott

NYHETER

Konflikt mellan två kriminella gäng

Osämja mellan kriminella gäng i Norrköping har lett till att två personer anhållits och ytterligare åtta misstänks för vapenbrott och hot.

Polisen har beslagtagit både handeldvapen och bilar.

Natten till fredagen blev händelserik för polisen i Norrköping.

Det som började med rapporter om att två män under torsdagskvällen åkte omkring på en motocrossliknande moped och siktade på folk med ett handeldvapen slutade med åtta gripna och ytterligare två misstänka. Brotten gäller grovt vapenbrott och grovt olaga hot.

I bakgrunden finns en konflikt mellan kriminella gäng.

”De har gott om vapen”

– Det jag kan säga är att vi har två kriminella gäng som är osams. Vi har haft kontakt med dem tidigare. De har gott om vapen, säger Göran Pettersson vid Norrköpingspolisen till TT.

Enligt åklagare Lars Folkunger hittade polisen pistoler och revolvrar på tre olika platser i Norrköping under natten till fredagen. Tre bilar har också tagits i beslag.

Kända hos polisen

Sex av de gripna i åldrarna 20–35 släpptes under fredagen, men misstankarna mot dem kvarstår. Två män, födda 1972 och 1987, är anhållna.

Lars Folkunger säger att man ska sätta in tvångsmedel mot ytterligare två personer.

– Samtliga är kända av åklagare och polis sedan tidigare. Några har dömts för mycket grova våldsbrott, säger Lars Folkunger.

Andreas Rosander/TT