Ihjälkörd när han skulle varna andra

Foto: Här vid Tingstadstunneln på E6:an ut från Göteborg blev lastbilschauffören påkörd två gånger. Mannen dog senare på sjukhuset.
NYHETER

En lastbilsförare, född 1969, avled på måndagskvällen sedan han blivit påkörd av en annan bilist vid Tingstadstunnelns norra utfart i Göteborg.

Mannen hade fått motorstopp och klivit ur sin bil för att sätta upp en varningstriangel när han blev påkörd.

– Han flyger då över staketet och ner på körbanan. Det är nog minst fem meters fall. Utredningen får utvisa om det är flera bilar som sedan har kört över honom, säger Sven Persson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland, till TT.

Inga misstankar om brott

Olyckan inträffade vid 19.30-tiden på måndagskvällen och polisen trodde inledningsvis att det rörde sig om ett självmordsfall då mannen hittades på vägbanan nedanför den havererade lastbilen. Den andra förarens bil har tagits i beslag av polisen, men det finns i nuläget inga misstankar om brott.

– I och med att det är allvarliga personskador sker det alltid en utredningen om vållandedelen. Men här är det en samling olyckliga omständigheter som leder fram till detta, säger Sven Persson.

Lastbilen var polskregistrerad med svenska släp. Sent på måndagskvällen hade polisen inte lyckats underrätta mannens anhöriga om olyckan.

TT