Protesterar med vykort

NYHETER

Före detta s-profilens fru strider mot s

1 av 3 | Foto: Birgitta von Otter och Kjell-Olof Feldt.

Vindmöllorna förstör havsutsikten från sommarhuset.

Därför protesterar Birgitta von Otter, gift med förre socialdemokratiske finansministern Kjell-Olof Feldt, med ett vykort.

Och tar strid mot – socialdemokraterna.

Den jättelika vindkraftsparken med 30 vindmöllor som planeras i havet utanför Falkenbergs kust har väckt ont blod hos många.

Fiskare, stugägare och naturvänner har protesterat – vindmöllorna inte bara förstör utsikten och fisket, de kommer heller inte leverera så mycket energi som krävs, anser motståndarna

Nu har även författaren och debattören Birgitta von Otter, 68, gett sig in i striden.

Har stuga i området

Förra hösten köpte hon och Kjell-Olof Feldt ett sommarhus vid havet i Ugglarp, söder om Falkenberg.

Och häromdagen damp det ned ett förtryckt protestvykort underskrivet av Birgitta von Otter hos Falkenbergs kommun – ett av de drygt 300 vykort som hittills kommit in i kampen mot vindmöllorna.

– Jag kan inte säga att jag vet så mycket om det hela, men eftersom vi har vår stuga som ligger vid havet befarar jag att vi får sitta och titta på ett helt Gröna Lund eller Tivoli med röda lampor som blinkar på 30 snurror ute på havet om nätterna, säger Birgitta von Otter till Hallands Nyheter.

Går mot s

Att hon därmed ställer sig på samma sida som moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna i kommunen – mot socialdemokraterna, som har drivit frågan – hade hon uppenbarligen ingen aning om.

– Jaså, är socialdemokraterna i Falkenberg för? Ja, då hamnar jag väl på de andras sida i det här då, säger hon.

Länsstyrelsen har redan sagt ja till projektet – och den 27 september beslutar miljödomstolen om Skottarevsprojektet kan godkännas från miljösynpunkt.

Sticker upp 170 meter

Kerstin Nilsson