Bonde attackerade polisen med gödsel

NYHETER

Jagades i sju timmar efter trafikbrott

En 53-årig tysk bonde blev stoppad av polisen när han körde traktor utan tillstånd. Då blev han ursinnig och attackerade dem med gödselspridaren.

Polisen upptäckte bonden när han kom körande på en allmän väg utan tillstånd. De bad honom att stanna och kliva ur traktorn men han vägrade. Tre polispatruller ringdes in till platsen men inte ens det fick bonden att hoppa ur traktorn.

Täcktes med dynga

Han väntade i stället tills poliserna klev ur sina bilar för att närma sig honom. Då gick han till attack med gödselspridaren. Både poliserna och deras bilar täcktes med dynga.

Därefter körde bonden in i skogen vilket inledde en sju timmar lång polisjakt. Två polishelikoptrar och en polisbil sökte förgäves efter mannen i området. Inte förrän polisen kallade in sin elitstyrka hittade man bonden. Han befann sig då i en lada på sin egen bondgård i Lauterbach i centrala Tyskland.

– På landet är vi vana vid att folk går till attack mot polisen med gödselspridare, men det här var något helt annat, säger en polistalesman till Scotsman.

Bonden väntar åtal för överfall och polismotstånd.

Mia-Li Hallengren