Nyheter

Turisterna strömmar till Östergötland

Av: 

Oskar Kollberg

NYHETER

Rekordår trots vädret

Göta kanal lockar flest turister till Östergötland.
Göta kanal lockar flest turister till Östergötland.

Fler människor än någonsin väljer att turista i Östergötland. Populärats är de gamla trotjänarna Göta kanal och Kolmården.

Djuren på Kolmården är populära.

Sommarens regn har inte hindrat turisterna från att besöka Östergötland. I Linköping och Norrköping har antalet hotellnätter ökat med mellan 10-20 procent och flera turistattraktioner har fått ökade besöksiffror. Arbetets museum i Norrköping har denna sommar haft 35 procent fler besökare än föregående år, rapporterar Norrköpings tidning.

Kanalen firar 175 år

Det är de stora välkända attraktionerna som ökat mest. Enligt beräkningar från Östsvenska turistrådet kommer Kolmårdens djurpark att nå över en halv miljon besökare. 175-årsfirande Göta kanal beräknas enligt prognoser nå ett par miljoner besökare. Bakom ökningen ligger både ökade marknads- och informationsakiviteter och en allmänt positiv trend för turism i Sverige.

Tysk satsning gick hem

-En satsning som vi direkt kan se resultatet av är det "business-to-business-projekt" som vi bedriver i Tyskland tillsammans med Visit Sweden, säger Susanne Landqvist, vd för Östsvenska turistrådet till Nörrköpings tidning.

- Genom projektet har ett antal östgötska turistföretag slutit avtal med tyska researrangörer Det har snabbt lett till ett ökat antal tyska gäster hos de inblandade företagen, säger Susanne Landqvist.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert: