Föddes på 10 000 meters höjd

NYHETER

Alfie vägde bara ett halv kilo - överlevde mirakulöst

Lille Alfie såg dagens ljus på 10 000 meters höjd.

Då vägde den för tidigt födda pojken ett halvt kilo.

Med hjälp av sugrör och konstgjord andning kunde barnets liv räddas.

Foto: Alfie Delemere föddes i ett flygplan på 10 000 meters höjd på väg till Grekland.

Alfie hade bråttom till världen. Redan i sjätte månaden ville han ut, samtidigt som de ovetande föräldrarna hade bokat en flygresa från Manchester till Heraklion på Kreta.

Inför semesterturen fanns ingenting som tydde på att den blivande mamman Nicola Delemere, 31, skulle föda för tidigt. Men på 10 000 meters höjd på väg mot Grekland gick vattnet.

Ingen läkare

Ingen läkare fanns om bord och som barnmorskor fick en flygvärdinna och en passagerare agera. Planet dirigerades om men barnet hade så bråttom ut att det inte fanns någon chans att nå mark. Någonstans ovanför Düsseldorf i Tyskland föddes Alfie, tre månader för tidigt. Då vägde han bara ett halvt kilo.

Pojkens liv räddades tack vare flygvärdinnan Carol Millers insats. Med ett sugrör rensade hon pojkens luftvägar och gav honom konstgjord andning och hjärtmassage under en halvtimmes tid. Till sin hjälp hade hon en pensionerad sjuksköterska och en ambulansförare, skriver Daily Mail.

Svävade i fara

När planet landade på Gatwicks flygplats kördes pojken genast till sjukhus. Hans liv svävade fortfarande i fara på grund av syrebrist. Man befarade också hjärnskador och fyra veckor efter födseln drabbades Alfie av den farlig e-colibakterien.

I går, tre månader efter den dramatiska förlossningen kunde Nicola och Dominic Delemere återvända hem med sitt förstfödda barn. Alfie hade klarat alla prövningar och väger i dag runt 2,4 kilo, rapporterar BBC.

– Jag vill tacka alla som var med och stöttade oss både i luften och på marken. Vi kan inte tacka Carol nog för att hon räddade Alfies liv. Vi är så lyckliga över att han är hemma, sa pappan Dominic, 28, till Daily Mail.