Polisen undersökte aldrig fyndplatsen

NYHETER

Ingen teknisk undersökning gjordes av den plats där den försvunne taxichauffören hittades död

Polisens tekniker undersökte aldrig den plats där den försvunne taxichauffören Kenneth Hagman hittades död. Obduktionen kunde inte ge svar på dödsorsaken. Nu inleds en utredning för att se om polisen har gjort fel, skriver nwt.se.

Fredagen den 17:e augusti hittades kvarlevorna efter Kenneth Hagman från Arboga som då hade varit försvunnen sedan den 28:e maj. Det var en man som letade efter nerfallna träd som hittade taxichaufförens bil, 400 meter in i skogen cirka två mil nordost om Arvika.

I bilens front satt en bogserlina och dörrarna var öppna. När mannen såg vad som fanns i bilen kontaktade han, med hjälp av en granne, polisen.

Polisens tekniker underrättades aldrig

En polispatrull åkte till platsen, spärrade av runt bilen och kvarlevorna transporterades därifrån. Men polisens tekniska avdelning fick ingenting veta förrän på måndagen – tre dagar efter att bilen påträffats.

– Vi har 24 timmars jourberedskap. Och det vi kan göra vid sådana här tillfällen är att undersöka platsen, kroppens läge, bilens läge och så vidare, säger Jonas Persson, tillförordnad chef på tekniska avdelningen vid Värmlandspolisen, till nwt.se.

Dödsorsaken oklar

Det här har nu skapat problem i utredningen eftersom obduktionen inte kunde ge svar på dödsorsaken och det genomfördes alltså aldrig någon teknisk undersökning av platsen där bilen hittades.

Polisen har nu inlett en internutredning som ska utreda om besluta att inte kalla in specialtekniker var rätt eller fel.