Skadade poliser hånades av publik

NYHETER

Krockade vid utryckning

Poliserna satt skadade i sina bilar efter en kollision.

Då hånades de av folkmassan som stannat för att titta på.

– Vi satt och väntade på ambulansen och jag såg i ögonvrån att det samlades en hel del folk vid platsen. De skrek bland annat ”nu är det julafton eftersom polisen krockar”. En passagerare i en taxi stannade till och med till och skrek ”där fick ni, hoppas att ni är skadade”, säger en av poliserna till TT.

De båda polisbilarna var på väg mot varsin utryckning när de krockade i en korsning i centrala Umeå klockan tre natten mot i söndags. Bilarna blev nästan totalförstörda och samtliga poliser fick föras till sjukhus. En av dem vårdades i två dagar.

– Det känns inte bra. Jag vill gärna tro att alla har en positiv människosyn men i sådana här fall börjar man ju undra. Även om folk är berusade så kan de ju inte skratta åt folk som är skadade, säger polisen.

TT: Vad säger det här om folks syn på polisen?

– Jag tror att de flesta förstår att vi finns till för att hjälpa människor och det värmer när vi får uppskattning för det vi gör. Jag hoppas att detta är en isolerad händelse.

Efter att Västerbottens-Kuriren rapporterat om händelsen har många läsare kommenterat saken på tidningens webbsajt. Nästan samtliga uttrycker sitt stöd åt poliserna och fördömer åskådarna som hånade dem.

Per Ingvarsson/TT