"Varför inte öppna en skön bar"

Killarna bakom Grandpa har inget stopp på härligheten. Nu har de öppnat ännu en butik, The Grandpa. En kedja på gång, månne?

Vi frågade Jonas Pelz, en av de skyldiga.

- Det ska vara roligare och trevligare att komma till oss, säger han.

Berätta, vad tog ni fasta på när ni planerade den nya butiken?

- Efter att ha snackat ihop oss körde vi på hotellkonceptet, rivieran någon gång på 70-talet, och kan nog säga att vi lyckades få fram den feeling vi var ute efter. Men vi tänkte stor fontän. Det blev ett akvarium.

Vilken feeling var det tal om?

- Att få det hemtrevligt. Och där kommer personalen in som den viktigaste faktorn. Det handlar främst om att få med personalen på det man gör, och att inte tappa kontakten med kunderna. Vi vill gärna stå i butiken, men det är klart, det blir allt svårare att hinna med den biten.

Berätta, hur skiljer sig den nya butiken från den gamla?

- Den är större och luftigare. 430 kvadratmeter kläder, prylar och så gamla och nya möbler från hela världen. Även om vi har nyproducerade möbler så ligger fortfarande fokus på second hand-delen.

- Och så har vi ett kafé där man kan hänga och en del varumärken som man inte hittar på söder. Fast det kommer jämnas ut vad det lider.

Vilka svårigheter har ni stött på i och med öppnandet?

- Eftersom det är större är det svårt att få till den där intima och personliga känslan som vi alltid strävar efter, att det ska vara roligare och trevligare att komma till oss. Och sedan ligger ju butiken på en bakgata och då knatar folk inte bara förbi.

- Nä, ha, ha. Vi gör det ju inte så lätt för oss. Men vi har goda förhoppningar om att det ska gå bra.

En ny kundflora?

- Visst, här på Kungsholmen finns ju helt andra plånböcker.

Kommer en kommer fler. Kan vi vänta oss en hel butikskedja?

- Ärligt talat, det finner jag knappt troligt. Om det blir en till butik är chansen större att den öppnar i Paris än i Stockholm. Men det ligger närmare till hands att starta något annat projekt, eller varför inte att öppna en skön bar?

Ida Lithell,

Allt om Stockholm

Publisert: