TV-stjärnans butik rånad i Göteborg

NYHETER

Antikrundans expert rånad i butiken

Foto: Antikrundans expert Bertil Svensson blev rånad av två män igår i sin affär på Västra Hamngatan.

Antikrundans expert Bertil Svensson rånades på tisdagsförmiddagen i sin butik i centrala Göteborg. Han och en kund var i butiken när rånarna slog till.

- En slog sönder en monter med en hammare eller nått, och stal guldsmycken, säger han till aftonbladet.se.

Strax efter elva på tisdagsförmiddagen rånades Beso Ur& Antik på Västra Hamngatan i centrala Göteborg. Ägaren till butiken är Antikrundans urexpert Bertil Svensson som haft butiken sedan 1975.

"Rånaren slog sönder glasmonter"

- De var två rånare, och den ene försökte slå sönder en monter från utsidan, medan den andre kom in i butiken och hade sönder en monter full med guldsmycken. Han fick en del med sig, säger Bertil Svensson.

Rånarna var i butiken i runt 25 sekunder, sen försvann de springande.

– Det är klart att jag blev rädd, men samtidigt var det ju inget direkt hot mot mig, de sa ju ingenting, säger Svensson.

när rånarna började slå på montrarna tryckte Svensson omedelbart på överfallslarmet, och polisen och securitas var snabbt på plats.

Inga spår efter rånarna

Efter rånet skickade polisen ett flertal patruller till platsen, och dessa har under dagen sökt i området. Även hundpatrull har använts i sökandet efter rånarna.

Inga vapen användes vid rånet, men en av de misstänkta rånarna kan ha haft ett vapen i linningen, skriver Göteborgs-Posten.

Anna Lindström, Karin Thurfjell