Lärare mobbades av andra lärare

NYHETER

Fick skåpet tömt på sin utrustning

En lärare vid en skola i Örebro hävdar att han har blivit systematiskt mobbad av sina lärarkollegor under fem års tid. Vid två tillfällen tömdes hans skåp på utrustning och han har känt sig utfryst.

Läraren vände sig till rektorn på skolan när han ansåg att han mobbades av sina kollegor. Han kände att det främst var två andra lärare som motarbetade och trakasserade honom. Läraren fick inget direkt svar på varför mobbningen pågick.

– Det enda svar jag fick var att jag skrev mitt namn på prov och instruktioner till övningar som jag konstruerat. Detta gjorde inte de andra lärarna, skriver mannen i sin anmälan.

Tvångsförflyttades

Skolans lösning på konflikterna var att den mobbade läraren skulle flyttas till ett annat hus på området och fortsätta sitt arbete där. Han vägrade, men efter en tid så tvingades läraren ändå flytta sin undervisning.

– När jag hade mina teorilektioner i salen så befann sig ytterligare två klasser i salen. Samtidigt stod de gamla lokalerna tomma, skriver läraren i sin anmälan.

Vid två tillfällen ska de andra lärarna också ha tömt mannens skåp på utrustning och lagt den på bänkar utan att prata med honom. Han upplever också att vissa lärare har lämnat personalrummet när han kom in.

Nu anmäler läraren händelserna till JO eftersom han anser att skolledningen har låtit det här pågå i flera år utan att agera.