”Blodet forsade”

NYHETER

När Fredrik Hagström vaknade kunde han inte känna sina ben

Foto: MISSHANDLAD I JÖNKÖPING – Läkarna gav mig 50 procent chans att komma upp ur rullstolen, säger Fredrik Hagström. I februari blev han groteskt misshandlad av fem skitstövlar i Jönköping.

Han tog stryptag på mig. Luften tog slut. Då slog han huvudet mot ett skyltfönster så att det sprack. Mitt bakhuvud blöder kraftigt. Jag börjar få panik. Jag förstår att jag inte kommer att komma ur detta oskadd. Han slår mig i ansiktet flera gånger. Jag sjunker ihop och han slår sönder näsan på mig.

Fyra personer kommer springande. Jag tror att jag ska få hjälp. Så ser jag hatet i ögonen på den första. Han sparkar mig i ansiktet. Blodet forsar ur mina ögon, ur näsan och munnen.

”Sen blir allt svart”

De fyra fortsätter att sparka och sparka mot magen, halsen, ansiktet ... Jag lyckas vända på mig. Då känner jag sparkarna i bakhuvudet, nacken och ryggen. Sen blir det svart ... jag vaknar upp i knät på en polisman. Jag skriker av smärta, får en halskrage. Sen svartnar det igen. När jag vaknar på sjukhuset i Jönköping märker jag nåt konstigt. Mina ben? VAR ÄR MINA BEN? Jag trodde benen var borta. Men jag har fått två ryggkotor skadade. Nerverna är klämda och inga signaler når fram till benen. Jag kan inte gå, inte gå på toaletten, ingenting! Jag tränade varje dag för att kunna gå igen. Rullstolen blev min vän.

Försöker leva normalt

Jag klarade mig ur detta. I dag kan jag gå och springa nästa som en vanlig människa. Men jag har svårt att vistas bland folk. Jag har ständig värk i ryggen och huvudet.

Jag försöker leva så normalt som möjligt. Men det är inte lätt.

Detta har varit mitt livs värsta tid. Jag vill att folk verkligen ska få reda på hur det är att sitta där. Hur folk kan förstöra för andra människor så som de har gjort för mig. Jag är 19 år.