Kronprinsessans ord mot våldet

NYHETER

Skickade hälsning till Kungsträdgården

Foto: Kronprinsessan Victoria skickade en hälsning till antivåldsmanifestationen i Kungsträdgården i Stockholm.

Kronprinsessan Victoria är utomlands och beklagade att hon inte kunde delta i antivåldsmanifestationen i Kungsträdgården i kväll. Men hon skickade en hälsning ändå, till de 12 000 som samlats.

– Målet måste vara att vi slipper uppleva händelser som har bevittnas den gångna veckan, anser kronprinsessan.

Initiativtagaren till manifestationen, Anton Abele, 15, inledde arrangemanget med ett invigningstal.

– I helgen skedde kulmen på det våld som sakta med säkert trappas upp bland oss ungdomar. I dag ser jag att vi är flera tusen som är arga på det som händer. Vi visar att vi inte längre accepterar våld på gatorna.

– Nu börjar vår kamp mot det meningslösa gatuvåldet. Låt oss se till att vi som unga kan gå ut utan att bli ihjälslagna. Det är vi som kan göra det, det är vi som kan påverka och kraftsamla mot våldet. I dag här och nu börjar kampen mot gatuvåldet, sa Anton.

Hälsning från kronprinsessan

Stockholms socialborgarråd Ulf Kristersson (m) tog därefter över och talade om hur myndigheter tillsammans med medborgarna ska stoppa gatuvåldet.

Han framförde även en hälsning till demonstranerna från kronprinsessan Victoria, som befinner sig utomlands.

”Dagens manifestation visar på ett tydligt sätt engagemanget och viljan att stoppa det hänsynslösa våldet på gatorna. Som medborgare har vi alla ett ansvar att agera när vi ser att allt inte står rätt till. Målet måste vara att vi slipper uppleva händelser som har bevittnas den gångna veckan. Till respekt av de drabbade tänder jag nu ett ljus”, löd en del av kronprinsessans hälsning.