God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Ryssland anklagas för massiv it-attack

USA och Storbritannien utfärdade på måndagen en varning för en pågående global cyberattack mot myndigheter och företag. Statsstödda ryska hackare pekas ut som skyldiga.
Även svenska myndigheter informerades under kvällen.
Läs hela artikeln
Porrstjärnan och Trumps advokat i strid om bevis

Strömavbrott efter larm om hög smäll

Polisen fick flera samtal om en hög smäll i Karlstad under måndagskvällen. Senare konstaterades en brand i ett ställverk.
– Det blev svart i stora delar av Karlstad, säger Magnus Lundqvist, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad.
Läs hela artikeln
Tomhylsor hittade efter skottlossning

Elva lejon förgiftade till döds

Elva utrotningshotade lejon har dött till följd av förgiftning i drottning Elizabeths nationalpark i Uganda. De tros ha förgiftats av bybor som menar att vilddjuren har dödat deras kor, skriver Sky News.
Läs hela artikeln

Maria Carey anklagad för sextrakasserier

Mariah Careys förre manager anklagar stjärnan för sexuella trakasserier. Hon ska upprepade gånger visat sig naken för managern. Mariah Carey slår ifrån sig anklagelserna som ”grundlösa”.
Läs hela artikeln
Duon om succélåten: Jättemycket pengar

Zlatans svar efter öppna brevet

Spelberoendes riksförbund riktade under måndagen skarp kritik mot Zlatan Ibrahimovics delägarskap i ett spelbolag. Nu har Ibrahimovic svarat.
”Den här artikeln borde vara tillägnad statliga Svenska Spel”, skriver han och länkar till Sportbladets artikel.
Läs hela artikeln
Zengin sågar motståndet: Håller inte

Mirai lämnade in väska – med 84 000 kronor

En mystisk väska som innehöll 84 000 kronor hittades under söndagen obevakad vid Linköpings resecentrum. 20-åriga Mirai Korkis fick väskan av en främmande kvinna och ringde genast polisen – något som hon sedan hyllats för.
– Jag är jätteglad att pengarna kom till rätta, säger hon nu till Aftonbladet.
Läs hela artikeln

Med Moderaterna får du inte träffa doktorn

ANDERS LINDBERG: Att Elisabeth Svantesson skulle lyckas framställa Moderaterna som sjukvårdsparti är nog lika sannolikt som att Jonas Sjöstedt blir trovärdig förkämpe för fri företagsamhet.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

ARTIKELN HANDLAR OM