Hagamannen överfallen

Hotbild mot larmande boende

Av: 

Mathias Asplund

Anton Kasurinen

NYHETER

De boende som slog larm efter att Hagamannen misshandlades säger att det nu finns en hotbild mot dem.

Aftonbladet har pratat med boende som har blivit nedringda av personer som varnar dem för att prata med polisen.

Aftonbladet har träffat personer som bor på elevhemmet där Hagamannen bor. Två av de boende slog larm i lördags när Niklas Lindgren blev misshandlad av minst tre gärningsmän som var utrustade med en golfklubba.

Sedan dess har de fått mängder av telefonsamtal, så många att en av dem valt att ta ut simkortet ur sin telefon. Redan på lördagskvällen kom de första samtalen.

Anklagas för att "gola"

Flera samtal kommer från personer som säger att de ska akta sig för att "gola", alltså skvallra för polisen. De boende är oroliga.

– Vi har inte golat, säger en person till Aftonbladet.

De är oroliga för att människor ska tro att de sympatiserar med Hagamannen, när det enda som de har gjort är att tillkalla ambulansen så att Niklas Lindgren skulle få vård för sina skador. De säger att de inte kände igen någon av gärningsmännen.

– Jag ringde ambulansen för att det är det mänskliga man gör i en sådan situation. Vi har inte pekat ut några personer, säger en av de boende.

Oro hos de boende

En annan granne på elevhemmet vittnar om andra skrämmande händelser. Okända människor har rört sig omkring elevhemmet. Personer har gått in på tomten och tagit bilder på bilar. Folk har ringt på dörren och stått och ropat utanför huset. Bilar har blinkat mot huset med strålkastare.

Hagamannnen lämnade sjukhuset på söndag förmiddag. Enligt NSD kom han till elevboendet tidigt på söndagseftermiddagen. Bara minuter senare lämnade han det tillsammans med två civilklädda poliser och sin övervakare.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Hagamannen överfallen

ÄMNEN I ARTIKELN

Hagamannen överfallen

Niklas Lindgren (Hagamannen)