Södertälje

Misstänkt dubbelmord – ung kvinna uppges ha hittats under gardin

Av: 

Staffan Dickson

Olof Svensson

NYHETER

Den unga kvinnan hittades gömd under en gardin, enligt en källa till Aftonbladet. Den 21-årige mannen ska ha haft ett stort antal stickskador.

Polisen misstänker att båda har mördats.

– Vi träffades på vägen till Sverige. Han var som en bror för mig, säger vännen Morteza, 19.

En 21-årig man och en ung kvinna hittades under söndagen döda i hans lägenhet i Södertälje. Sättet de hittades på gör att polisen misstänker att de mördats. Enligt en källa med insyn i utredningen hade mannen ett stort antal stickskador medan kvinnan uppges ha hittats gömd under en gardin som tagits ner från ett fönster.

Polisen misstänker att de legat döda i flera dagar, erfar Aftonbladet. En granne uppger att mannens brevlåda utanför huset inte ska ha tömts på länge och nästan svämmat över av post och reklam.

Bekanta till mannen berättar att han inte hörts av på över en vecka.

– Han skulle jobba på äldreboendet i Nykvarn förra helgen. I måndags ringde hans avdelning och frågade om jag hade sett honom eftersom han inte hade kommit till jobbet, säger vännen och arbetskamraten Mohammad Ali, 19.

Skulle ta körkort

Den senaste veckan har han förgäves försökt ringa och skicka meddelanden till 21-åringen, och under lördagskvällen ringde han till slut till polisen.

På söndagen fick Mohammad Ali ett samtal från en granne till den 21-årige mannen som sa att polisen var där och frågade om han kunde komma dit.

– Då förstod jag att han inte lever längre. Efter några minuter kom två poliser fram och körde mig till polisstationen. Där satt vi i ungefär två timmar och pratade om vad jag visste, när vi senast träffades, vem han umgåtts med och så vidare.

Varken Mohammad Ali eller andra vänner säger att de märkt att något skulle ha varit annorlunda med 21-åringen på sistone.

– Jag träffade honom förra veckan, vi skulle ta körkort och bokade tid för teori och uppkörning. Det var ingenting konstigt alls med honom, säger Teymor, 20.

Ville bli sjuksköterska

Mohammad Ali berättar att han träffat den unga kvinnan som också ska ha hittats i lägenheten, men att han inte kände henne.

– Jag umgicks med honom väldigt mycket, men henne träffade jag bara två-tre gånger hos honom.

Den 21-årige mannen och hans vänner kom alla till Sverige som ensamkommande flyktingbarn för omkring fem år sedan och lärde känna varandra på ett asylboende i Nykvarn.

– Vi träffades redan på vägen till Sverige, säger Morteza, 19. Han var som en bror för mig.
När 21-åringen inte jobbade extra på äldreboendet i Nykvarn studerade han.

– Vi skulle gå en sjuksköterskeutbildning, det var vår plan, säger Mohammad Ali.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Södertälje

ÄMNEN I ARTIKELN

Södertälje

Brott