Polisen vädjar om hjälp – går ut med bild på kidnappade Anton, 27

Av: John Granlund, Niklas Eriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

27-åringen misshandlades och fördes bort i av flera personer i en röd Passat.

Nu vädjar polisen om allmänhetens hjälp – och går ut med bild på kidnappade Anton, 27, från Alingsås.

– Det kan vara så att han gömmer sig någonstans och inte vågar komma fram, säger spaningsledaren Dan Windt.

Vid 20-tiden på torsdagskvällen larmades polisen till en parkering på Stora Åvägen i Sisjön i Göteborg. Då hade vittnen sett hur en man misshandlats av tre till fyra andra män. Sedan ska han mot sin vilja ha tvingats in i en röd Volkswagen Passat och först från platsen.

Sedan dess har polisen jagat kidnapparna – utan framgång.

Anton, 27, är kidnappad

Nu väljer polisen – i samråd med den kidnappades anhöriga – att gå ut med förnamn och bild. Den kidnappade 27-åringen heter Anton och är hemmahörande i Alingsås.

– Vi hoppas det ska leda till att vi får mer uppgifter så att vi kan hitta honom så fort som möjligt, säger spaningsledaren Dan Windt.

Han uppger att man arbetar utifrån att Anton är vid liv.

– Det kan mycket väl vara på det viset att han är rädd efter en så här fruktansvärd händelse och gömmer sig någonstans och inte vågar komma fram, säger Dan Windt.

Tidigare under dagen hittades den bil som Anton förde bort i.

Kan handla om en skuld

Den hittades söder om Göteborg på fredagskvällen och kommer att undersökas av polisens tekniker.

– Vi gick ut i media i går och efterlyste tips om var bilen kunde vara och tack vare de tipsen hittades den här bilen i går kväll, sa presstalespersonen Jenny Widén till Aftonbladet tidigare under lördagen.

27-årige Anton är sedan tidigare känd av polisen.

– Vår arbetshypotes, och det vi gått ut med är, att den här mannen ska ha haft en skuld som var obetald och att det är därför han blev bortrövad, säger Jenny Widén.

Organiserad brottslighet

Den röda bil som användes vid kidnappningen och sedan hittades är är skriven på en 45-årig man, som dock inte tros vara inblandad i händelsen. Enligt polisen är 45-åringen en så kallad bilmålvakt. Han ska sitta anhållen men i ett annat ärende.

Enligt GT har 45-åringen kopplingar till Hells Angels. Han greps under natten till fredagen och bar då ett vapen.

– Det är tydligt i utredningsarbetet att det går i riktning mot grov organiserad brottslighet, säger Dan Windt till Aftonbladet.

Publicerad: