Här njuter Madeleine och Chris av solen på Maldiverna

avGustaf Tronarp

1 av 7

 Sol, bad, sand mellan tårna – och glass i stora lass.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill njuter av en lyxsemester på Maldiverna tillsammans med Leonore och Nicolas.

På Facebook delar Madeleine med sig av bilder från paradisön.

Snö och kyla i stan, eller sol och bad på en paradisisk ö i Indiska oceanen?

För prinsessan Madeleine och hennes familj var nog inte valet särskilt svårt. Tillsammans med maken Chris O'Neill och barnen, prinsessan Leonore och prins Nicolas, befinner hon sig på en lyxig resort på Maldiverna.

Hälsar på Facebook

På sin officiella Facebook-sida har Madeleine delat med sig av bilder från lyxsemestern. Där syns hur Leonore mumsar glass och Nicolas njuter av strandlivet i mammas famn.

Madeleine la upp bilderna efter att flera medier publicerat paparazzi-foton från familjens strandliv. På Facebook skriver prinsessan en syrlig hälsning:
”Familjetid, trist nog avbruten. Vad synd att vi inte bara blev tillfrågade om foton, för här är några söta”.

Bor för 68 000 natten

Prinsessfamiljen bor på superexklusiva Soneva fushi resort, som ägs av svenska Eva Malmström Shivdasani

och hennes make. Enligt Svensk Damtidning bor kungligheterna i den största villan. Den kostar 68 399 kronor per natt.

På semesteranläggningen kan gästerna titta på bio under bar himmel, beundra stjärnorna i teleskop, dyka vid korallrevet, äta middag i trädtopparna och botanisera bland inte mindre än 60 sorters glass.

Får hjälp av ”Fredag”

Om det nu kan finnas något som kan kallas bestyr på ett ställe som Soneva fushi, så kan Madeleine och Chris få hjälp med praktiskt taget vad som helst av resortens butler.

Enligt anläggningens hemsida kallas servicepersonalen ”Mr/Ms Friday”. Det är en tydlig referens till Daniel Defoes ”Robinson Crusoe”, utgiven 1719. Där räddar huvudpersonen en man som är på väg att offras av kannibaler, ger honom namnet Fredag och fostrar honom i västerländsk anda.

Romanen, och Defoes beskrivning av Fredag, har kritiserats för att vara en symbol för brittisk kolonialism. Men det tänker nog inte Madeleine och Chris på så mycket i solgasset.