Aftonbladets publisher Jan Helin går till SVT

1 av 14

Aftonbladets publisher och affärsområdeschefen för Schibsted Publishing Jan Helin blir ny programdirektör på Sveriges Television.

Jan Helin tillträdde som chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet 2008 och blev även vd för mediehuset 2012.

– Jag är så oerhört stolt och tacksam för att ha fått leda det team av medarbetare som är Aftonbladet. Vi har tillsammans gjort en resa med Aftonbladet som vi kommer att minnas resten av våra liv. I mitt uppdrag ingår att inse när det är dags att lämna över. Jag fick ett fantastiskt spännande erbjudande av SVT om att vara med och leda framtidens Public service i ett läge där jag vet att Aftonbladet nu står starkt med medarbetare som är redo att ta nästa steg, säger Jan Helin.

”Visionärt ledarskap”

Schibsteds Sverigechef och Aftonbladets styrelseordförande Raoul Grünthal:

– Utan Jan Helins framsynta och visionära ledarskap hade Aftonbladet inte haft den position som man har i dag. Jan Helin har genom hårt och enträget arbete gjort Aftonbladet till Sveriges största nyhetskälla online och dessutom till ett av Sveriges mest lönsamma mediehus. Den position Aftonbladet har i dag är unik, även med internationella mått.

Redaktionschef Sofia Olsson Olsén har utsetts till t.f. chefredaktör och t.f. ansvarig utgivare för Aftonbladet. Raoul Grünthal tar tills vidare över som vd för Aftonbladet och affärsområdeschef för Schibsted Publishing.  T.f.-lösningarna börjar gälla omedelbart. Ambitionen är att kunna presentera en permanent tillsättning av posterna under det första kvartalet 2016.

”Enastående insatser”

Schibsted Media Groups vd Rolv Erik Ryssdal:

– Jag vill tacka Jan Helin för de enastående insatserna han gjort för Aftonbladet och Schibsted Media Group under åren. Jag önskar honom stort lycka till i framtiden.

Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM