Här letar polisens tekniker efter bevis

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 9

NYHETER

ÖSTRA GÖINGE. Kriminaltekniker har hela dagen undersökt husen där en läkare misstänks ha hållit en kvinna fången.

Men för att ta sig in i själva bostadshuset tvingades men dyrka upp dörrarna med hjälp av låssmed.

Det var i fredags som läkaren, i 35-årsåldern, kom in till en polisstation i Stockholm och anmälde sig själv. Han anhölls och häktades vid Stockholms tingsrätt under måndagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för människorov.

Polisen spärrade redan i helgen av mannens bostad och tre andra hus mitt ute i skogen i Östra Göinge  Skåne. Det är i ett av husen där som polisen, enligt uppgift till Aftonbladet, misstänker att läkaren hållit en kvinna i 30-årsåldern fången under en veckas tid.

Kriminaltekniker har sedan tidigt på morgonen undersökt några av byggnaderna på tomten, men för att ta sig in i själva bostadshuset fick man efter lunch ta hjälp av en låssmed och dyrka upp dörren.

– Det ligger ett bostadshus, en gammal lada och en vedbod på tomten. Bakom bostadshuset finns även ett nybyggt hus. Jag tror det är där hon suttit, säger en granne och pekar.

Väktare på plats

På platsen finns även en väktare från Securitas som bevakat avspärrningarna som funnits sedan i helgen.

Kriminalteknikerna verkar särskilt intresserade av bostadshuset och det nybyggda huset bredvid. Nu börjar jakten på bevis för att kunna binda läkaren till de brott som han misstänks för. Kriminalteknikerna kommer även att söka spår efter kvinnan i området.

Det är i nuläget oklart om kvinnan också utsatts för några övergrepp men som Aftonbladet kunde rapportera i går har läkaren gjort vissa medgivanden.

Publicerad: