Inte möjligt att bevisa var giftet producerades

Brittiska forskare kan inte bevisa att nervgiftet som användes vid angreppet i Salisbury producerats i Ryssland, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Nervgiftet som användes vid angreppet mot den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter i Salisbury har undersökts av brittiska forskare. De konstaterar att det inte går att bevisa att nervgiftet producerats i Ryssland.

Gary Aitkenhead, chef för det försvarslaboratorium inom den brittiska militären som analyserar nervgiftet, säger till Sky News att ”vi har inte identifierat den exakta källan, men vi har överlämnat de vetenskapliga resultaten till regeringen som sedan använt dem tillsammans med flera andra källor för att foga samman dessa till slutsatserna”.

Möte om de brittiska anklagelserna

Tidigare under tisdagen kom beskedet att organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) kommer att ha ett möte för att diskutera de brittiska anklagelserna om att Ryssland förgiftat den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal.

Mötet, som hålls på onsdagen, har sammankallats på begäran av den ryska representanten och kommer att hållas vid OPCW:s huvudkontor i Haag.

Julia Skripal och hennes far, dubbelagenten Sergej Skripal.
Julia Skripal och hennes far, dubbelagenten Sergej Skripal.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN