Emma Carlsson Löfdahl

L-ledning vill att Carlsson Löfdahl avgår

Av: 

TT

NYHETER

Även Liberalernas partiledning uppmanar nu Emma Carlsson Löfdahl att lämna sin riksdagsplats.

Bakgrunden är den ersättning hon tagit ut från riksdagen för sin bostad.

"Jag har under de senaste dagarna haft samtal med Emma Carlsson Löfdahl. Min bedömning är att Emma Carlsson Löfdahl bör lämna sin plats. Det handlar inte främst om regelverket utan om förtroende", säger Liberalernas partisekreterare Maria Arnholm i en skriftlig kommentar till TT.

I går rekommenderade Liberalernas länsförbund i Jönköpings län Carlsson Löfdahl att lämna sina riksdagsuppdrag. Jönköpings län är hennes hemmadistrikt.

Ville avvakta

Länsförbundets ordförande Jimmy Ekström säger till TT att han hade kontakt med Carlsson Löfdahl sent på torsdagskvällen och meddelade henne beslutet.

– Då avsåg hon att avvakta med sitt beslut för egen del.

Länsförbundets styrelse anser att förtroendeskadan gentemot partiet och väljarna är för stor för att Emma Carlsson Löfdahl ska kunna fortsätta sitt arbete som riksdagsledamot och främsta företrädare för Liberalerna i Jönköpings län. Beslutet i sig var inte svårt att fatta, säger Jimmy Ekström.

– Beslutet vi tagit var med stor tydlighet i styrelsen. Jag känner mig trygg med att det är det här länsförbundet och väljarna önskar.

– Sedan är hon en uppskattad person som betytt mycket för partiet och det gör förstås att det blir svårt och känslosamt.

Hyrde av sin make

Carlsson Löfdahl har hyrt en bostadsrätt av sin egen make och fått ersättning från riksdagen för det. Hon fick enligt Aftonbladet maxersättning för att täcka en hyra på 13 000 kronor, trots att avgiften för bostadsrätten ligger på 2 500 kronor.

Åklagarmyndigheten har inlett en förutredning efter att uppgifterna avslöjades. Politikern har uppgett att hon bett riksdagsförvaltningen att räkna ut hur mycket hon borde ha fått och sagt att hon tänker betala tillbaka mellanskillnaden.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert:

LÄS VIDARE

L-topp tvingas betala tillbaka omkring 300 000 kronor

ÄMNEN I ARTIKELN

Emma Carlsson Löfdahl

Liberalerna