Katt var överviktig – hämtades av polis

Foto: Johan Nilsson/TT
En kvinna i Lunds kommun måste göra sig av med alla sina djur och får inte ha något som helst djur i sitt hem, enligt ett beslut från länsstyrelsen. Arkivbild.

avTT

NYHETER

En kvinna i Lunds kommun måste göra sig av med alla sina djur och får inte ha något som helst djur i sitt hem, enligt ett beslut från länsstyrelsen i Skåne. Kvinnan ska ha struntat i att åka till veterinären med en katt med övervikt av högsta graden, rapporterar Sydsvenskan.

Beslutet om djurförbud gäller tills vidare.

Vid en oanmäld inspektion möttes två djurskyddsinspektörer av tre katter, varav två verkade må bra. Men den tredje katten var skygg, försökte gömma sig och var kraftigt överviktig. Hon hade inte varit hos veterinär på ett år.

Kvinnan ska ha gett besked att den överviktiga katten gick på diet med dietfoder, men i köket stod vanligt torrfoder framme till de andra katterna vilket i praktiken innebar fri tillgång för alla tre. Länsstyrelsen beslutade att kvinnan inom en vecka skulle låta veterinärundersöka katten för att kontrollera eventuella sjukdomar på grund av fetma och för upprättande av en dietplan.

Två veckor senare beslutade länsstyrelsen att omedelbart omhänderta djuret eftersom det aldrig kom något veterinärintyg. Katten hämtades av polis.

ARTIKELN HANDLAR OM

Katter

Djurskydd