Fagersta i chock efter misstänkta mordet på ung kvinna

Av: Anna Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

FAGERSTA. Det misstänkta mordet i gångtunneln i Fagersta har chockat de boende i den lilla staden där ”alla känner alla”. Sorgen är stor efter den avlidna kvinnan som beskrivs som fin och rar.

– Jag blir så chockad. Jag såg henne för några dagar sedan och nu är hon borta, säger en Fagerstabo.

Chock, förvåning och sorg. Människorna i det område i Fagersta, som beskrivs som lugnt och tryggt av de flesta boende, vaknade på fredagen upp till polisavspärrningar, hundpatruller och cirkulerande polisbilar. 

Vid en viadukt, som knyter ihop ett fabriksområde med en skola och ett lummigt villaområde hittades en kvinna i 30-årsåldern svårt skadad tidigt på fredag morgon. Privatpersoner larmade polisen och försökte rädda hennes liv. Men kvinnan hade allvarliga skärskador och avled när polisen kom till platsen. 

– Hon var en jätterar och gullig tjej, säger Ola, 65 år från Fagersta. 

Han tittar in mot viadukten där polisen precis har hävt avspärrningarna som sträckte sig från gångtunneln och runt hela skolan. Hans familj har känt den avlidna kvinnan sedan hon var liten.

– Min dotter kunde inte tro att det var sant när hon fick reda på det, säger han. 

En annan man som bott i Fagersta i hela sitt liv, stötte på kvinnan häromdagen nere på stan, berättar han. 

– Jag blir så chockad. Jag såg henne för några dagar sedan och nu är hon borta. Hon var en fin tjej. Det är förjävligt, säger han.

1 av 6 | Foto: Lina Larsson

Kvinnans skador gör att polisen misstänker att det är någon som dödat henne nere vid viadukten. De har startat en utredning om mord, alternativt dråp.

Fagerstabon Frida Malinen, 19 år, arbetar på andra sidan vägen som löper över gångtunneln. Varje arbetsdag promenerar hon genom viadukten till jobbet. Ofta strax efter fem på morgonen.

– Det känns obehagligt. Att jag rör mig där vid de tidpunkterna och att jag hade tur nu. Risken finns att mötas av något man inte vill se, säger hon. 

När hon vaknade på fredag morgon, vaknade hon till en mängd oroliga meddelanden.

– Vi har skickat meddelanden och frågat varandra om alla är okej, om alla lever, säger Frida Malinen. 

Fagersta är, med sina cirka 13 000 invånare, en liten stad. Enligt de boende själva, en stad där man har koll på varandra.

– Alla känner alla här, säger en kvinna som fick reda på vad som hänt när hon kom till jobbet på morgonen. 

Polisavspärrningarna sträckte sig hela vägen in till hennes arbetsplats. 

– Man fick rysningar över hela kroppen. Det är hemskt. Det tycker vi alla, säger hon. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN