God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Polisen använde elpistol mot 87-åring

En polis i delstaten Georgia i USA använde elpistol mot en 87-årig kvinna som höll på att rensa ogräs med kniv. 87-åriga Martha al-Bishara, som inte pratar engelska, blev träffade av elpistolen och sattes i handbojor då hon inte förstått att polisen bett henne släppa kniven som hon höll i.
Läs hela artikeln

Tankbil i lågor – brandkåren tvingades backa

En tankbil började brinna på riksväg 70 i Dalarna under natten mot fredagen. Föraren har förts till sjukhus och vägen är avstängd.
– Elden är på väg ut i skogen, säger Mats Hurtig på räddningstjänsten.
Läs hela artikeln
Sällsynt skalbagge hittad

Senaten: Pressen är inte folkets fiende

Den amerikanska senaten har antagit en resolution som fastställer stödet för en fri press. I resolutionen konstateras också att "pressen inte är folkets fiende".
Läs hela artikeln
Beskedet: Trumps parad skjuts upp

Danny: ”Var på väg att gå in i väggen”

Han hyllades för sin krogshow. Men nu avslöjar Danny Saucedo att han efter den intensiva perioden var nära att gå in i väggen.
– Jag tror att det är en slags vägg jag står och sniffar på, säger han i P5 Sthlm.
Läs hela artikeln
Aretha Franklins familj om sorgen

Galna vändningen i EL-kvalet

Statistikbyrån Gracenote gav Zenit 0,5 procents chans att gå vidare i Europa League-kvalet. Då vände laget 0–4 till en total seger med 8–5 (!) mot Dinamo Minsk – och är därmed klart för playoff.
– Det här är en hälsning till alla som inte trodde på oss, säger hattrickhjälten Artiom Dziuba.
Läs hela artikeln
Segern – då hotade tränaren att säga upp sig
Klart: Här är MFF:s motståndare

Evelina reser runt i världen – utan att flyga

Bloggaren Evelina Utterdahl, 26, älskar att resa och sedan några tillbaka gör hon det på heltid. Klimatångesten tog dock över mer och mer. Därför tog hon till slut ett drastiskt beslut: att sluta flyga.
Läs hela artikeln

NKS – ett ”landmärke” som kostat människoliv

PERNILLA ERICSSON: Landstinget beräknar att de samlade utgifterna för sjukhuset fram till 2040 blir 61,4 miljarder kronor. Men den dyraste notan för haveriet på Nya Karolinska Solna räknas i människoliv.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!