Par mördade i radhusområde

1 av 7
NYHETER

Ett par i 75-årsåldern har knivskurits till döds i ett radhusområde i Sollentuna, norr om Stockholm.

En man i 35-årsåldern greps i ett skogsdunge i närheten. Enligt källor med insyn i utredningen är den gripne parets son.

– Det finns en släktförhållande, han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord efter förhör, säger Mats Eriksson, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Polisen fick vid 18.13 in samtal från ett radhusområde i Sollentuna.

– Det är en person som knivskurits till döds och ytterligare en som skadats, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Enligt en källa med insyn i utredningsarbetet misstänks gärningsmannen ha tagit sig in i radhuset efter att ha slagit sönder en fönsterruta. Därefter har han knivhuggit kvinnan på övervåningen i bostaden, efter det knivskars mannen. Han hittades senare utanför bostaden av allmänhet som var först på plats. Flera av personerna som hittade mannen chockades svårt och fick senare hjälp av kristeam.

Mannen konstaterades död på platsen. Hans kropp låg kvar på gångvägen med en filt över under flera timmar. Senare reste kriminalteknikerna ett tält över kroppen.

Anhölls under kvällen

Den knivskurna kvinnan fördes allvarligt skadad i ambulans till sjukhus.

Den misstänkte gärningsmannen kunde gripas av en polispatrull i ett skogsområde nära brottsplatsen. Han anhölls på onsdagskvällen av åklagare.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord efter förhör, säger Mats Eriksson

Enligt en källa med insyn i utredningsarbetet är den gripne son till det mördade paret.

– Det finns ett släktskap, säger Mats Eriksson.

Osannolikt med flera gärningsmän

Vid kvart över åtta-tiden på onsdagskvällen meddelade Stockholmspolisen att den skadade kvinnan avlidit på sjukhus.

Polisen spärrade av ett stort område kring den misstänkta brottsplatsen och genomförde under kvällen och natten en teknisk undersökning.

– Det är en fortsatt pågående insats. Vi kommer vara kvar hela natten men det är osannolikt att det finns fler gärningsmän, säger Mats Eriksson.

Kallat in specialgrupp

Polisen har kallat in extra kriminalpolis-personal för att effektivisera förundersökningsarbetet.

– Vi kallar den Kicken, det är en kriminalinsatschef och fyra utredare som ligger i beredskap för att hjälpa till vid de allra grövsta brotten. Den finns för att man ska säkerställa förundersökningsarbetet. Nu har vi kallat in den, säger Fredrik Andersson.

Anhöriga till de avlidna har underättats av polis.

Stor avspärrning

Polisen förhörde under kvällen flera vittnen i området. Man genomförde dörrknackning och sökte med hundar efter bevismaterial.

Ett större område spärrades av, men lite senare släppte man på de yttre avspärrningarna. Polisens kriminaltekniker påbörjade under kvällen en teknisk undersökning i och omkring det aktuella huset.

Stämningen på platsen var tryckt och många ur allmänheten samlades på grund av det inträffade.

En kvinna i 60-årsåldern satt i sin trädgård i närheten av den misstänkta brottsplatsen men märkte ingenting förrän det var massa polisbilar i området.

– Det är jätteläskigt att det händer, det har aldrig hänt något liknande här, säger hon.

Grannen beskriver radhusområdet som väldigt lugnt.

– Bara 30 meter bort brukar barn vara ute och leka om kvällarna.

En annan boende i området beskriver hur han hörde ljud utan att först förstå sammanhanget:

– Jag hörde skrik men kopplade inte ihop det förrän jag hörde sirenerna och fick se alla polisbilarna lite senare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott