Man till sjukhus efter grovt våldsbrott

NYHETER

Vittnesuppgifter: Knivhuggen i buken och bröstet

1 av 2

En skadad man har förts till sjukhus efter ett misstänkt våldsbrott i Huskvarna.

Polisen är mycket förtegen om händelsen men enligt uppgift till Aftonbladet ska mannen blivit huggen i bröstet.

– Det är en allvarlig händelse som är rubriceras som grov misshandel, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen i Jönköping.

Tipsa | Aftonbladet

Det var vid 20.37 som polisen larmades om ett misstänkt våldsbrott i Huskvarna. En skadad man hittades utomhus och fick föras till sjukhus. 

Mannen har allvarliga skador, men de uppges inte var livshotande, enligt polisen.

Stort polispådrag

Det är, enligt polisen, i nuläget oklart om bostadsområdet där mannen anträffades också är den misstänkta brottsplatsen.

– Det är en allvarlig händelse som är rubriceras som grov misshandel. Det är utifrån omständigheterna och skador personen har, säger Mikael Ehne, vakthavande befäl på polisen i Jönköping.

Brottet ska ha begåtts utomhus men brottsplatsen ”är inte helt säkerställd än”, säger Ehne. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det handla om en man i 40-årsåldern med en sårskada i bröstet.

– Han låg utanför, knivhuggen i bröstet, säger ett vittne.

Försökte stoppa blödningar

Polisen kan i nuläget inte bekräfta att en kniv använts. Mikael Ehne säger att man gjort en undersökning av brottplatsen.

– Något fynd är gjort som kan äga betydelse för utredning, säger han utan att kunna gå in på vad detta fynd är.

Ett annat vittne uppger att privatpersoner stannade till och hjälpte mannen innan polis och ambulans anlände till bostadområdet.

– Det var två kvinnor som varit ute och joggat och ett par som var ute på promenad. De hade handdukar för att stoppa blödningarna. Han var huggen mer än en gång, i buken bland annat, säger han.

Undersöker övervakningsfilm

Alldeles intill gatan där den skadade mannen anträffades ligger det en bensinmack. Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen varit inne på macken och hört personalen samt tittat på övervakningsfilmer.

– Kollegan som jobbade innan mig såg flera personer springa från platsen innan polisen kom dit, säger en anställd på macken.

Ingen misstänkt gärningsman är i nuläget gripen. Polisen vädjar till allmänhet som kan ha sett eller hört något att höra av sig.

ARTIKELN HANDLAR OM

Huskvarna

Brott