Braulio fixade jobbintervjuer till arbetslösa ungdomar

Foto: Braulios insats hyllas på Facebook.
NYHETER

När alla andra bara klankade ned på ungdomarna i området bestämde sig Braulio Ortega för att göra något konkret.

– Alla gör på sitt sätt och jag gör på det här sättet, säger han.

Braulio Ortega bor i ett bostadsområde i Norrköping där det har varit en del oroligheter bland ungdomarna den senaste tiden.

– För några dagar sedan brann det ganska nära mitt hus, säger han.

Nyligen samlades de boende för att prata om problemen och enligt Braulio var det många där som klankade ned på ungdomarna och riktade ilska mot dem.

– Man pratar om dem istället för att lyssna på dem.

Frustrerad över att de trampade i samma spår som innan bestämde Braulio sig för att göra något annorlunda själv – han skulle föra en dialog med ungdomarna.

"De behöver vägledning"

I tre dagar har han hängt på torget i Klockets centrum där ungdomarna hänger för att prata med dem och höra efter vad de vill. När han fick höra att de alla ville ha jobb, erbjöd han dem jobbintervjuer på bemanningsföretaget han jobbar på – tanken är att  han ska stötta dem, ge råd, och förhoppningsvis få dem i arbete.

– De känns vilsna och behöver vägledning ur den återvändsgränd de hamnat i, säger han och fortsätter:

– Jag vet själv vet hur svårt det kan vara att komma in på arbetsmarknaden och hur svår den kan vara.

"Vi måste lösa det här tillsammans"

Braulios granne Thomas Idenås, som var med en av kvällarna, har skrivit om det i ett Facebookinlägg. Och flera hyllar Braulio för hans intiativ.

"Alla sa samma sak: VI VILL HA ETT JOBB! Och håll i er nu: Dom kommer bli bokade på jobbintervju hos Braulio hela gänget vilket han meddelade dom i parken. Alla har fått hans visitkort och ska återkomma för intervjutid. Dom såg både förvånade och glada ut. Så himla kul att kunna göra något konkret. Jag gick från parken med samma leende som ni ser på bilden. Bravo Braulio vilken underbar grej och vilken hjälte du är!!!!!"

Braulio betonar att det här inte är något han kan göra ensam. Han hoppas på att Norrköping kommun och företag kommer att sluta upp runt hans initiativ och kunna få ungdomarna i jobb.

– Vi måste lösa det här tillsammans.

"Alla gör på sitt sätt – det här är mitt"

Alla är dock inte helt positiva till Braulios engagemang berättar han – men det här är vägen han vill gå för att få stopp på oroligheterna.

– I mitt perspektiv har samma problem funnits i 20-30 års tid, men man har aldrig ändrat sättet att tackla problemen på. Alla gör på sitt sätt och jag gör på det här sättet.