Karin, 31, fick panik: ”Jag råkade låsa in hunden i bilen”

NYHETER

Klippet visar hur snabbt hunden blir varm

På bara tre minuter inuti bilen hann hunden Chilli bli väldigt varm. Nu varnar matte Karin andra hundägare för hur snabbt temperaturen stiger.

– Hunden måste vara utanför bilen, det går så himla snabbt, säger Karin.

Det var i måndags som Karin Appel, 31, från Karlskrona var på väg hem från stranden med hunden Chilli, 7, som hon bestämde sig för att stanna på Ica. Hon band hunden utanför affären när hon handlade. När hon handlat klart ställde hon in både matvaror och Chilli i bilen och det var då olyckan var framme.

”Får panik och börjar rycka i alla dörrar”

Bilnyckeln låg på samma säte som hunden och Chilli råkade trampa på nyckeln och låsa bilen inifrån.

– Jag fick panik och började rycka i alla dörrarna. Sedan sprang jag in på Ica och ber kundtjänst ringa någon för min telefon låg också i bilen. En vakt stod precis i entrén till butiken så han kom ut. Då såg jag att Chilli såg ganska påverkad ut så vi funderade på att panga en ruta. Men ena vajern till ett av fönstren är trasig så vi lyckades ta oss in ändå, säger Karin.

”Hunden måste vara utanför bilen”

Karin satte sig i bilen och slog på luftkonditioneringen. Chilli var dock fortfarande märkbart påverkad av hettan så Karin bestämde sig för att filma Chilli för att visa hur snabbt en hund påverkas av att lämnas i bilen. Karin laddade sedan upp klippet på Facebook, där det delats över 4 000 gånger de senaste dagarna.

– Folk som har hund och barn vet att det går snabbt, men det här var tre minuter. Jag ville göra folk uppmärksamma på att det går så himla snabbt. Många kanske tänker att det går bra att lämna hunden när man ska köpa mjölk men hunden måste vara utanför bilen.

Följ oss på Facebook