Lade upp tecknade kvinnobröst på Instagram – raderades

NYHETER

Annika, 32: ”Det är ju helt absurt”

1 av 2 | Foto: Här är bilden som Annika laddade upp.

Annika Ström, 32, laddade upp en bild på tecknade kvinnobröst på Instagram. Då raderade Instagram bilden för att den bröt mot appens regler.

– Det är en tecknad bild och inte sexuell på något sätt, säger Annika.

Annika Ström ville stärka tjejers självkänsla och få dem att känna sig bekväma med sina bröst. Då laddade hon upp en bild föreställande flera olika former av kvinnobröst på sin Instagram. Men kort efter att hon laddat upp bilden tog Instagram bort den och hänvisade till att ”den bryter mot våra communityregler”.

”Långt kvar till jämställdhet”

Annika tycker att det är konstigt att bilden på tecknade bröst raderades med tanke på att Instagram tillåter mansbröst.

– Det här är en tecknad bild, bara för att visa hur olika bröst kan se ut. Att de gör skillnad mellan mansbröst och kvinnobröst är konstigt, det är ju ingen skillnad mer än att kvinnobröst har lite mer fett, säger Annika och fortsätter.

– Skulle jag gå utan tröja när det är varmt ute som männen gör skulle ju polisen komma. Det är en tecknad bild och inte sexuell på något sätt. Det säger en hel del om hur långt vi har kvar till ett jämställt samhälle.

”Det är ju helt absurt”

Annika har också noterat att medan bilder på kvinnobröst, tecknade som otecknade, raderas från Instagram får hotfulla kommentarer och hån stå kvar orört.

– Är man aktiv på sociala medier får man en del elaka kommentarer och näthat. Men det får stå kvar medan bilder som den här raderas, det är ju helt absurt, säger Annika som inte hört från Instagram om vad det är med de tecknade brösten som fick dem att ta bort bilden.

– Jag har kontaktat Instagram flera gånger men jag får aldrig svar. Då tänker jag att jag vill sluta använda det men samtidigt vore det synd eftersom man ändå når ut till så många och kan göra skillnad.

Följ oss på Facebook