Klickmonster

Hemlös bad om pengar – fick jobb

avFrasse Levinsson

Nu sprids historien i sociala medier

Foto: Privat
Caféägaren Cesi Abi och Marcus

En hemlös man gick in på ett café i Minnesota och bad om pengar.

Då fick han anställning.

– Jag frågade honom ”Varför har du inte ett jobb? Du vet att jag inte har fått något gratis, va?” skriver caféägaren Cesi Abi på Facebook.

Den hemlöse mannen Marcus gick in på cafét Abi's Café i Minneapolis i den amerikanska delstaten Minnesota och fick mer än han frågade efter. Det är caféägaren Cesi Abi själv som berättar om händelsen i ett Facebook-inlägg som gillats av över 100 000 människor.

”Jag såg på honom och frågade ’Varför har inte du ett jobb? Du vet att jag inte har fått något gratis, va?’" skriver hon i inlägget.

Enligt Cesi Abi svarade Marcus då att han gjort en del brott och att ingen vill anställa honom.

”Jag har varit tvungen att vända mig till gatan och skaffa pengar på det enda sättet jag vet, stjäla och be om pengar” ska han ha sagt.

Anställde honom

Men istället för att ge Marcus pengar gav Cesi Abi honom en anställning.

”Han spärrade upp sina ögon och hans leende gjorde min dag”, skriver hon.

När Marcus klätt på sig förklädet och tvättat händerna fick han en macka. Innan han började äta delade han den på mitten och slog in ena biten i folie. Sedan gick han ut och gav den till en hemlös kvinna på gatan, skriver CBS News.

Nu har Marcus jobbat med gå ut med soporna och diska på cafét i ungefär två veckor. Han har redan fått sin första lön.

”Gissa vad han gjorde med en gång när han fick lön? Han köpte mat från cafét. Han tyckte att det kändes bra att betala. Han fick rabatt”, skriver Cesi.

Startat insamlingskampanj

Cesi Abi har dessutom startat en insamlingskampanj för att kunna ge Marcus fler timmar och någonstans att bo. Men hon tror att det kan ta ett tag för Marcus, som bott på gatan sedan han var 16 år, att få ordning på livet.

– Det kan bli svårt för honom att bli kvitt vad än han nu än är beroende av. Jag vill hjälpa honom, men han måste vilja hjälpa sig själv, säger hon till CBS News.

ARTIKELN HANDLAR OM