Arcan, 20, misstänks ha dödat fem i gallerian

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8

En 16-årig flicka var en av fem som sköts ihjäl i en galleria i den amerikanska delstaten Washington.

Ett stort polisuppbåd jagade den misstänkte skytten som hade lyckats fly gallerian i den mörka fredagskvällen.

Nu har den misstänkte gripits och identifieras som 20-årige Arcan Cetin.

Övervakningsbilder från gallerian i Burlington, norr om Seattle, visade hur den mörkklädde mannen kom in obeväpnad.

Tio minuter senare syntes han igen – nu bärandes på ett gevär.

Mannen på bilderna sköt ihjäl fem personer, fyra kvinnor och en man, inne i en klädbutik i gallerian på fredagskvällen, lokal tid.

Greps efter 24 timmar

Polisen spärrade av vägar i området och genomsökte gallerian i jakt på gärningsmannen. Polisuppbådet var massivt men gärningsmannen hade lyckats fly innan polisen anlände.

Efter en polisjakt som varade i närmare ett dygn kunde till slut en misstänkt gärningsman gripas efter tips från allmänheten.

Mark Francis, presstalesperson vid delstatspolisen, uppgav att den gripne är identifierad som Arcan Cetin, 20, från staden Oak Harbor i Washington.

Motivet till skjutningen är okänt.

Arcan Cetin befann sig utomhus i Oak Harbor när han en patrull kände igen honom från bilderna som släpptes i samband med efterlysningen.

– Vi hoppade ut och drog våra vapen. Han bara frös, stod helt still och lydde oss. Han sa ingenting, säger Michael Hawley vid sheriffkontoret i Island County under en presskonferens.

Enligt nyhetsbyrån AP beskriver polisen att Cetin ska ha varit ”zombie-liknande” när han greps.

”Ett vettlöst dåd”

Ett av dödsoffren uppges vara en 16-årig flicka. Mamman till 16-åringen uppger, enligt AP, att hennes dotter kämpade mot en cancersjukdom som barn. Dottern ska ha blivit friskförklarad och beskrevs som en glad student, skriver AP.

Masskjutningen i gallerian har skakat om Burlington.

– Burlington har förmodligen förändrats för alltid. Det här var ett vettlöst dåd, säger stadens borgmästare Steve Sexton enligt CNN.

Publicerad: