Magnus, 47, var meter från bomben

1 av 2 | Foto: Blodig jacka på Magnus son.
NYHETER

BRYSSEL Magnus Andersson Frånlund skadades i attacken mot flygplatsen i Bryssel.

Han skrev själv om händelsen på Facebook och nu sprids hans inlägg över hela landet.

– Att erfara det på plats har gett mig ett ytterligare perspektiv på vad händer i världen och vad miljontals människor tvingas genomlida mot sin vilja, säger han.

När bomberna skakade terminalbyggnaden på Zaventem befann sig Magnus Andersson Frånlund i incheckningsområdet. Han träffades själv av splittret från explosionen, men klarade sig utan allvarliga skador. Om han hunnit gå tio meter längre in i byggnaden när bomberna utlöstes tvivlar han på om han hade överlevt.

I kaoset runt omkring sig såg han döda och svårt skadade människor. Dagen efter attacken går hans tankar till alla offer.

– Jag klarade mig bra i förhållande till ett stort antal människor på plats. Jag känner djupt för alla döda, skadade, närvarande och anhöriga som inte hade samma tur som jag, säger han.

Inlägget delades över 20 000 gånger

Två timmar efter attacken publicerade Magnus Andersson Frånlund ett inlägg på Facebook som har delats över 20 000 gånger.

I inlägget, som du kan läsa i sin helhet här nedan, skriver han att han främst tänker på ”de människor som dagligen upplever rädslan av bomber och krig. Som flyr likt vi gjorde från flygplatsen, men som väljer att göra det från sina hem och sitt hemland.”

 – Att erfara det på plats har gett mig ett ytterligare perspektiv på vad händer i världen och vad miljontals människor tvingas genomlida mot sin vilja, säger han själv om sin text.

– Det var ur detta perspektiv jag valde att skriva mitt FB-inlägg.

Magnus Andersson Frånlund riktar även kritik till de som tycker att Europa ska stänga dörren för de som tvingas fly från krig.

– Det var ett fruktansvärt dåd som ingen skall behöva uppleva oavsett ålder, ras eller religion.

FACEBOOKINLÄGGET:

Hamnade mitt i bomben på Zaventem flygplats för två timmar sedan. Kläder och bagage nedsmetade med blod och splitter. Tio meter till och jag hade inte kunna skriva detta inlägg. Istället sitter vi nu i trygghet i köket, hemma hos en underbar Belgisk familj med sonen omplåstrad, kreativt lekande med lego som bara barn kan. Samtidigt ställer han frågor om hur och varför en bomb kunde sprängas, vem som gjorde det och om terroristen överlevde. Själv har jag bara diverse splitterskador på kroppen och är sydd i arm och ben. Men jag såg och kände den totala förödelsen och de lämlästade människorna på bombplatsen.

Mina tankar går framförallt till alla de människor som dagligen upplever rädslan av bomber och krig. Som flyr likt vi gjorde från flygplatsen, men som väljer att göra det från sina hem och sitt hemland.

Mina tankar går även till alla er som vägrar öppna era hjärtan för de som flyr från krig o bomber. Ni som tycker att bomboffer gott kan stanna där bomberna smäller. Att vi skall stänga våra gränser och undvika att hjälpa de som söker skydd. Jag träffar er dagligen, även i min bekantskapskrets och er självupptagna egoism får mig att må illa. Det är bara synd att det krävdes ett terroristdåd till för att jag skulle våga säga det.

Mer om terrorattackerna i Bryssel

LARMET: Det finns IS-tränade terrorister i Sverige

TERRORISTERNA BAKOM DÅDEN: Dödade, jagade, gripna

WOLFGANG HANSSON: Frestande att gå i IS fälla

AVSLÖJAT: Desperata orden i terroristens testamente

DETTA HAR HÄNT: 31 döda i tre terrordåd

Mer om terrorattackerna i Bryssel

LARMET: Det finns IS-tränade terrorister i Sverige

TERRORISTERNA BAKOM DÅDEN: Dödade, jagade, gripna

WOLFGANG HANSSON: Frestande att gå i IS fälla

AVSLÖJAT: Desperata orden i terroristens testamente

DETTA HAR HÄNT: 31 döda i tre terrordåd