Polisernas julfest spårade ur: ”Någon bajsade i en vask”

Polisen i Stockholm hade julfest i fredags.

Källor beskriver hur tillställningen spårade ur i polisens ledningskorridor.

– Någon bajsade i en vask och använda kondomer hittades vid ett skrivbord där alla saker var undankastade, säger en uppgiftslämnare.

Enligt källor med insyn blev julfesten i polishuset på Kungsholmen i Stockholm en stökig historia.

Festen hölls i personalrestaurangen Plommonträdet och slutade efter midnatt.

Enligt två uppgiftslämnare hade restaurangpersonal svårt att få gästerna att lämna vid stängning.

– Vissa vägrade gå när Plommonträdet skulle stänga, säger en polisanställd.

Därefter fortsatte polispersonal att efterfesta i polishuset, enligt uppgifter till Aftonbladet. 

Under morgontimmarna ska flera incidenter ha inträffat.

– Några var uppe i ledningskorridoren och suddade ut direktiv som var skrivna på tavlan. Någon bajsade i en vask inne på damtoaletten och använda kondomer hittades vid ett skrivbord där alla saker var undankastade, säger en anställd.

”Riktat mot ledningen”

På andra tavlor ska vissa chefers namn ha ersatts med könsord.

En polisanställd ser en koppling mellan händelserna i polishuset och den krisartade situationen inom poliskåren, som Aftonbladet berättat om i flera artiklar.

– I dessa tider blir det ju riktat mot ledningen. Alla är så sjukt frustrerade. Det är sämre än någonsin, säger personen.

Under torsdagskvällen kommer en ny julfest att äga rum i polishuset och enligt Aftonbladets uppgifter har ledningen skärpt rutinerna.

– I och med tidigare beteenden från polisanställda har nu beslutats att vakter ska rondera i matsal och i lokaler. Korridorer och dörrar ska hållas låsta så inte julfirarna kommer in och återupprepar nedskräpandet. Det är skandal att detta ska behöva göras på ett polishus, säger en person.

Chefen: Fullständigt oacceptabelt

Christian Agdur, chef för polisverksamheten i området Stockholm city, uppger att han lämnade festen vid 22.30 på fredagskvällen.

Då var allt i sin ordning.

– Så länge jag och min biträdande chef var närvarande var det en trevlig tillställning med musik och dans. Det var inga konstigheter och ingen överdriven alkoholkonsumtion, säger han.

Enligt uppgift har det upptäckts avföring i en vask, använda kondomer på olika ställen och man har suddat ut direktiv på någon tavla. Känner du till de exemplen?

– En del var nyheter och en del har jag hört. Summa summarum är att det är ett fullkomligt oacceptabelt beteende som väcker ilska hos mig. Det har skett inne i våra egna lokaler, långt efter stängningsdags. Det gör mig arg och ledsen, säger Christian Agdur.

Christian Agdur uppger att fredagens händelser påverkat upplägget inför kvällens fest men vill inte gå in på några detaljer.

– Jag vet inte vem som har gjort det här på individnivå. Vi har naturligtvis pratat om det här i olika sammanhang, alla blir lika bestörta när de hör det här som jag blir, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE